Last news in Fakti

7 Март, 2022 14:19 1 474 13

Съдът пусна под домашен арест обвиняемия по делото „Хемус”

  • домашен арест-
  • обвиняем-
  • магистрала хемус

Борислав Колев поиска да излезе на свобода, за да издържа семейството си

Съдът пусна под домашен арест обвиняемия по делото „Хемус” - 1
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд пусна под домашен арест Борислав Колев, обвинен за изпиране на над 53 милиона лева от строежа на автомагистрала „Хемус”, съобщават от БГНЕС.

Според доказателства, веднага след извършване на касовите операции, изтеглените касови суми физически са били предавани в чанти и сакове на обвиняемия Колев, а после са били транспортирани с автомобил и оставяни за съхранение на специални места, заявиха от обвинението.
„Обвиняемият твърди, че има определена икономическа логика в използването на средства, които са били получавани от различните дружества по посочената структура, като аванс за строеж на лот на АМ „Хемус“, за който няма разрешение за строеж. Дори да има икономическа логика, то същата логика определено няма правно обяснение. Били са извършвани финансови операции с цел прикриване на истинския произход на получените средства“, заявиха още от обвинението.

На лице са доказателства, че Борислав Колев е имал директно отношение към дружествата, които са извършили престъплението, стана ясно в съдебна зала.

Съдът отчете, че по делото се извършват необходимите действия за откриване на истината, но засега други лица не са установени.

Обвиняемият поиска да бъде пуснат на свобода, за да издържа семейството си.

„Три месеца съм задържан с мотивите, че ще се укрия. Аз искам да остана тук и да помогна истината да излезе на светло. Искам да се осигури спокойствие на семейството ми. Няма как да продължа да съдействам на разследването при положение, че децата ми са сами навън. Моля да ме освободите и да ми дадете възможност да работя, за да издържам семейството си“, каза Колев.

Адвокат Христо Ботев, който защитава Колев, поиска да отпадне мярката задържане под стража, която е наложена на неговия клиент. Според защитата Колев е съдействал на разследващите органи по време на цялото разследване, самата конструкция на обвинението не доказва дейност за пране на пари от Колев, каза адвокатът му.

Опасност от извършване на ново престъпление няма, защото Борислав Колев е с чисто съдебно минало, а задържането му е довело до негативни последствия за семейството му, каза защитата му.

Чистото съдебно минало и семейното положение на Колев все пак изиграха роля, за да бъде пуснат под домашен арест: „С оглед на чистото му съдебно минало и семейното му положение съдът намира, че към настоящия момент мярка, която да изпълнява разпоредбата за неотклонението, е домашен арест“, реши съдът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 /////

    11 0 Отговор
    Аре сготвиха го сега остава да падне по стълбите.
  • 2 Методий

    12 0 Отговор
    Това е българското следствие-прокуратура и съд. Всеки, който иска - излиза, за да храни семейството си. Чудо!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИВАН

    9 0 Отговор
    Ахаа, да излежи у дома евентуалната присъдка, а милионите се разпределят .... само че народа не участва в това разпределяне - него само го стрижат и ако някой посмее да не си плати данъка, или глобата - хайде направо в затвора - няма домашен арест
  • 5 Подмяната

    9 1 Отговор
    Човекът няма пари да си купи яйца за омлет.Пуснаха го.Носел чанта с милиони за гладуващите дечица.За Ани Салич били.
  • 6 Тома

    13 0 Отговор
    Браво на българския съд който пусна човека с милионите а пък хвана и осъди този откраднал кокошка да нахрани семейството
  • 7 Tутанкамон

    6 2 Отговор
    Съдът в България се ръководи от тиквата...точка
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 шефа

    9 0 Отговор
    Къде са парите,на кой ги е дал няма значение.Рашков,Кире дека сте ве?53 000 000 милиона ги няма и дом.арест ха ха.
  • 10 алоооо

    1 1 Отговор
    абе дай им един чувал от ония на вашите да не гладуват ,а и един за гешо че и той е зле милия
  • 11 Адвокат

    5 1 Отговор
    Интересно обвинение в случая - пране на пари. От публичната известните факти деянието сякаш е по-скоро към други състави на НК. Прокуратурата дали умишлено не оставя вратичка с това обвинение за пране на пари, което ще си падне пред съда екс леге! Щото държавните пари са били по сметки в банка, Колев организирал изтеглянето им и те са отишли у някого. Едва ли държавата е придобила парите от престъпна дейност, че Колев да тръгне ги пере! Смешка някава.
  • 12 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ...КАПИТАЛИСТИ

    1 0 Отговор
    МИЛИОНИТЕ ЗА НАС, ТОЯ КЛЕТНИК В ПАНДЕЛАТА
  • 13 МАФИЯ

    1 0 Отговор
    Тези проклетници "Съд и Прокоратура + МВР" са най лошото дето се е случвало на българския народ след робството!