Last news in Fakti

15 Март, 2022 12:40 3 385 15

„Ловци на педофили“ помогнаха за залавянето на 21 души, обвинени в блудство с деца

  • ловци на педофили-
  • блудство-
  • деца-
  • педофили

Най-младият задържан е на 22 години, а най-възрастният е на 76 години. По-голямата част от тях са на възраст между 50-60 години. Петима от тях са осъждани за блудство, държане на оръжие, катастрофа и увреждане на чужди вещи

„Ловци на педофили“ помогнаха за залавянето на 21 души, обвинени в блудство с деца - 1
Снимка: shutterstock

Задържаха 21 души, обвинени в блудство с деца. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата. Органите на реда са получили информация от интернет, където мъже, представящи се като ловци на педофили, установявали контакт със задържаните чрез сайтове за запознанства, а "ловците на педофили" се представяли за деца в тези сайтове.

"В средата на септември 2021 г. служители на СДВР са установили информация, разпространяваща се в интернет за мъже, представящи се като ловци на педофили. Според информацията в интернет те публикуват обяви в сайтове за запознанства, където се представят за непълнолетни момчета и момичета и отговарят на мъжете, които се интересуват от тях, като си уговарят среща с тях. Във всеки един от случаите педофилите си представят, че си пишат с деца, но на място се появяват "ловците". Те правят записи на тези срещи и благодарение на записите са установени голяма част от извършителите, които са задържани". Съобщи административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

На 14 март е извършена специализирана операция на СДВР. В хода, на която, са задържани 21 души. Те са задържани за срок до 72 часа и са с повдигнати обвинения.

На територията на Столична дирекция са задържани 16 души и 5 в областни дирекции. Проведени са 30 претърсвания на жилища и превозни средства. На 12 души е направен обиск, а на един от адресите са намерени наркотици. Иззети са веществени доказателства като телефони, компютри, фотоапарати, филмови ленти, хард дискове и тефтери със записки.

Работата по случая продължава и разследването не е приключило.

В четвъртък, 17 март, предстои да бъде разгледано искането на районната прокуратура от софийския районен съд вземането на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на всички 21 души.

Органите на реда са установили 25 души, свързани с престъплението. За един от тях имат данни, че е напуснал страната, а на останалите трима предстои установяване и задържане.

Най-младият задържан е на 22 години, а най-възрастният е на 76 години. По-голямата част от тях са на възраст между 50-60 години. Петима от тях са осъждани за блудство, държане на оръжие, катастрофа и увреждане на чужди вещи, добави Зартова.

Наказанието, което се предвижда, е лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 4 Отговор
    психопати изроди чудовища
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 5 Отговор
    в ГРУЗИЯ ги скопяват на педофилите

    Коментиран от #12

  • 3 Strumski

    13 3 Отговор
    БРАВО!
  • 4 gggw

    33 2 Отговор
    толко ли няма разследващи полицаи и кибер полиция, че трябва някви доброволци да търсят престъпниците?

    Коментиран от #11

  • 5 gggw

    11 2 Отговор
    1 до 6 г. игаси присъдите
  • 6 Грульо

    14 2 Отговор
    НПОтата ще ги защитят заради преследване на евроценности. :D Миналия ден гледах интервю с един от ловците, почти всички от педофилите също са били жертви на педофили.
  • 7 123456

    22 3 Отговор
    Браво на момчетата , че ги разобличават . Браво и на полицията , че ги прибра . Такива хора не трябва изобщо да са в обществото .
  • 8 Пращайте ги на бай Ставри...

    7 2 Отговор
    Човека се онодя да чака главният си гост-Тиквуняка и неговата вярна дружина.Биков и мазните плужеци от Бандата ГЕРБ...
  • 9 mi6osp

    7 2 Отговор
    Бързо усвояваме европейските ценности.
    И не само заради евтините ромчета.
    Талантливи сме си в бързото усвояване на ценностите.
  • 10 ИЗРО ДИ

    12 3 Отговор
    ДА ИМ СЕ ОТРЕЖАТ , ...........НОЖА ОТ МЕН !
  • 11 Иван

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "gggw":

    Ей, все за нещо да се измрънка и да се оплаче. Ганьо иска да лежи само на дивана и никакви доброволци и никакви организации да няма. Доброволния труд е за затвора, нали Ганьо?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мънго Джери

    4 1 Отговор
    На наминат към Факултата, Столипиново и т.н. и ще намерят още стотици, дори хиляди педофили.
  • 15 ГДбобграхифасул

    4 1 Отговор
    А в "киберсигурност" за какво взимат заплати? Да редят пасианси и да си ровят във Фейсбука ли?