Last news in Fakti

8 Май, 2022 17:55 2 664 5

Българска следа в трафик на наркотици в Испания

  • испания-
  • наркотици-
  • амстердам

В Амстердам са задържани трима души и са иззети повече от 240 килограма наркотично вещество

Българска следа в трафик на наркотици в Испания   - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Агенти на Националната полиция на Испания са конфискували в Бургос повече от 20 килограма наркотично вещество, идентифицирано като 4-CMC. Подобен наркотик досега не е задържан на територията на страната. В трафикантската мрежа има и българска следа, съобщава БНР.

Разследването започва, когато през месец февруари под наблюдение попада престъпна група, ръководена от жена с български произход.

В хода му полицаите установяват, че тя е държала склад в Ротердам, в който са укривали наркотици.

Българката се е опитала да наеме шофьор, който да прекара част от наркотика от Холандия до Испания, но в последния момент е променила маршрута и е поискала от него да докара стока и от Амстердам.

Заедно с Националната полиция на Холандия и отдела за борба с наркотиците на САЩ с европейски заповеди за арест в Амстердам са задържани трима души и са иззети повече от 240 килограма наркотично вещество.

20 килограма са задържани и в Испания, като при лабораторните анализи се оказва, че е 4-CMC, което предизвиква тахикардия, сърдечна недостатъчност и психоза.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЮ СИМИТЛИЯТА

    8 2 Отговор
    Комунистите са виновни!
    Немам къща у Барцелона !
  • 2 грешка

    10 0 Отговор
    Ндаа , пак са сбъркали адреса. Беше им казано , че дрогата е за БУРГАС , а па те я изпратили в БУРГОС ?! Пощи , какво да ги правиш ?!
  • 3 Във България

    7 0 Отговор
    Милицйонерската страна във трафика с наркотици У ЪпсурдистанЪ. Милицйонерите са си редовни трафиканти през длъжност и като цяло МВР е ОПГ. Казано и Доказано!
  • 4 Ясноооооо

    4 0 Отговор
    Пена общата е виновна.Ако има на пазара фалшиви кондоми,тя е виновна.
  • 5 BOB

    6 0 Отговор
    НЕ ЗАДЪРЖАИТЕ ДОСТАВКИТЕ НА БРЕНДО НАИ ВАЖНИТЕ ДОСТАВКИ ЗА УКРАИНА