Last news in Fakti

7 Юни, 2022 08:02 5 390 21

Търсят Porsche-то на изчезналия бизнесмен

  • порше-
  • търсят-
  • изчезнал бизнесмен

Бургазата изчезва само с ключовете си за Porsche Cayenne. На излизане от двора е засечен от съсед. Установено е още, че час и половина по-късно, вече около 11 часа Здравко отново набира телефона на брат си, но той продължава да дава свободно

Търсят Porsche-то на изчезналия бизнесмен - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

В 20:30 часа вчера приключи първият ден от издирването на безследно изчезналия бизнесмен от Черноморец Весо Петров-Бургазата. Още преди 12 часа вчера полицейските части сформираха група за издирването му в гористата местност около Атия и с.Росен, в която се включиха доброволци и местната ловно-рибарска дружинка, съобщават от Флагман.бг.

По данни на хора, които са го познавали добре, Бургазата имал навика да гостува често на свой приятел, който имал ранчо в този район.

Известно е също, че притежавал и незаконно оръжие.

Една от версиите, по които работят разследващите е самоубийство. Тя може и да отпадне, тъй като разпитаните дотук свидетели смятат, че това не е човек, който би сложил край на живота си, независимо в колко затруднено положение ще изпадне.

Странното е, че джипът му Porsche Cayenne не е засечен от нито една трафична камера по главния път Бургас-Созопол или пък частна охранителна камера във всички посоки, околовръст къщата му, в непосредствена близост до в.с. ”Свети Никола”.

Поради тази причина полицаите се опасяват, че от днес нататък им предстои дълга и тягостна процедура по претърсването на десетки подземни гаражи в района на в.с. ”Свети Никола”.

Първоначално трябва да се издирят собствениците или наемателите им, да бъдат предоставени ключове или кодове за достъп дистанционно.

Съществува зловеща опасност Бургазата и джипът му да се намират именно в един от тези подземни паркинги.

Според източник на Флагман.бг, голяма част от тези имоти са построени именно от братята Здравко и Весо Петрови, някои от тях в различни съдружия. И към момента по данни на Флагман.бг Здравко Петров продължава да строи луксозни къщи в района на в.с. „Свети Никола”.

Ако Весо е решил да слага край на живота си няма логика да постъпи така, че никога да не бъде открит, а тялото му да изгние в джипа, заключен от него самия в подземен гараж. По-логично е да е бил повикан за среща по разрешаване на някакъв бизнес проблем, какъвто Весо имал с много партньори през годините.
От днес освен в гората ще започне претърсване на подземните и наземни гаражи. Самото издирване се затруднява и от това, че вчера следобед валя проливен дъжд и са заличени следите от тежката машина на Бургазата, ако той е някъде из гората между Росен и Атия.

Със сигурност братът Здравко може да бъде полезен, тъй като според майка им Зора Петрова двамата са водили разговор в 09:15 часа. Тя не казва обаче кой на кого се е обадил в този час. В 09:30 часа Здравко звънни повторно на брат си, но той не отговаря, от което разследващите си правят извода, че телефонът му вече е бил оставен вкъщи, както и документите и по-важните вещи.

Бургазата изчезва само с ключовете си за Porsche Cayenne. На излизане от двора е засечен от съсед. Установено е още, че час и половина по-късно, вече около 11 часа Здравко отново набира телефона на брат си, но той продължава да дава свободно. След 12 часа на обед вчера, 7-годишната му дъщеричка потвърждава, че сутринта баща ѝ дал закуска, а после обяснил, че се налага да отиде до магазина.

Братът със сигурност знае какви тревоги може да е имал по-големият му с две години и седем месеца Весо.

На 2 март тази година Весо Петров, чиито име по документи са Веселин Миладинов Петров, е излязъл окончателно на свобода срещу 5 хил.лева парична гаранция, определена от Районния съд. Прокуратурата е обжалвала тази мярка пред Окръжния съд, но гаранцията е потвърдена.

Припомняме, че той бе заловен през октомври м.г. след побой над местен бизнесмен, също строител, който твърди, че е бил рекетиран първоначално за 300 хил.евро, а след това мизата е била намалена на 100 хил.евро. Става дума за партньорско строителство в апарт комлекс „Съни айлънд”. Този бивш партньор каза, че се намира далеч от Черноморец - в столицата, където бил на сватба през целия уикенд.

Така Бургазата изкара два месеца в ареста в бургаския затвор, а след това още три месеца с проследяваща гривна.

По неофициални данни Бургазата има 34 криминални регистрации до този момент.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЯДО ГОШО

    27 0 Отговор
    АЗ КАРАМ ГОЛФ 2 ИМА БОЛИ А ТА ТУКА ЗА ПОРШЕТО НА БИЗНЕКМЕНА
  • 2 БКП

    57 4 Отговор
    В годините на НРБ такива бизнесмени се трудеха по каменни кариери в полза на държавата а органите на реда имаха ангажимента за сигурноста им.

    Коментиран от #18, #20

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пловдив

    41 1 Отговор
    ... Че какво е това, български "бизнесмен" без Порше Кайен, S-класа или G- класа?!?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 35 криминална регистрация е била...

    22 0 Отговор
    От Небесните власттиЗемните власти са продажни далавераджии,затова се е включила властта от горе,а тя е най справедлива...
  • 8 Пламен Галев

    19 0 Отговор
    И тоя като нашия Янек е в някой варел разтапящ се
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сериозно ли

    18 0 Отговор
    Към този момент 34 криминални!!!!!!!!!!!!!!!!! (Официално) ! . Вероятно за " РЕШАВАНЕ" на бизнес проблем, !!!! Дано проблема вече да е РЕШЕН.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 и това ми било държава

    28 0 Отговор
    не е ли малко срамно да наричате човек с 34 криминални прояви последната от които е рекет бизнесмен ?!?!?!?!?

    Коментиран от #17

  • 13 Трафична камера

    16 0 Отговор
    На кой му пука за тоя? Да търсят Покемон по- добре
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Уве Зелер

    3 2 Отговор
    Значи и Поршето е изчезнало... Such a potty.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хаджи Генчо

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "и това ми било държава":

    Ааа, само бизнесмен е човека! А имахме и министър председател от такъв вид.
  • 18 правилен словоред

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "БКП":

    В годините на НРБ такива бизнесмени бяха "органи на реда".
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гневен

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "БКП":

    А защо сега не е така? Предполагам всички знаят!? Money.
  • 21 МВР е ОПГ

    1 0 Отговор
    А търсите ли леките жени с които е спал? Там са много милицйонерски съпруги