Last news in Fakti

3 Юли, 2022 14:57 5 082 7

Ало измамниците се завърнаха в Пазарджик

  • ало измамници-
  • пазарджик

От полицията апелират гражданите да бъдат бдителни, да не се поддават на обажданията на непознати

Ало измамниците се завърнаха в Пазарджик - 1
Снимка: БГНЕС

Нова атака на телефонни измамници в област Пазарджик. За това съобщават от областната дирекция на МВР. Пред БНТ говорителят на полицията Мирослав Стоянов съобщи, че са засечени обаждания към стационарни и мобилни телефони на възрастни и самотноживеещи хора в областния град и близки села. Схемата, който се използва е класическа, но с леки допълнителни вариации.

Измамниците в повечето случаи се свързват чрез стационарни домашни телефони с потенциалните си жертви и използват добре позната до момента схема. Първоначално непознат се представя за полицейски служител, който е част от цял отдел или екип разследващ телефонни измами.

Непознатият дори се представя с име и длъжност - комисар Петров, старши комисар Иванов и т.н. Той предупреждава жертвата, че е включена в списъка на телефонните измамници и те скоро ще се свържат с нея. Докато трае разговорът мнимият полицай разпитва дали разполага с друг телефон, мобилен или стационарен. Не след дълго звъни другият телефон и се съобщава, че е станала страшна катастрофа. В мелето е пострадал близък, роднина, за неговото спасяване е необходима скъпа и спешна операция.

Междувременно жертвата не е затворила първата слушалка, а от нея гласът на мнимият полицай успокоява притеснената жена, че всичко е под контрол. Уверява я, че внимателно следят измамниците и скоро щели да ги хванат. За това „комисарят” съветва жертвата да приготви наличните си пари или ценности. Те щели да служат като примамка на измамниците, да ги хвърли през прозореца на терасата или от вратата, а след като заловят бандитите щели да и бъдат върнати.

От полицията апелират гражданите да бъдат бдителни, да не се поддават на обажданията на непознати, да не дават под какъвто и да е предлог парични суми или ценности на непознати дори ако се представят за полицаи. При наличия на подобни обаждания да позвънят на своите близки, като ги информират за случилото се или да подадат сигнал на телефон 112.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    7 3 Отговор
    А българите били бедни, нямали пари.. Само лъжат всички
  • 2 Възможно ли е?

    4 0 Отговор
    Почвам да си мисля че в България (правова държава) има МАФИЯ.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 5 Отговор
    абе стига сте им вдигали пенсийте на тия пенсионери само пачки с пари хвърлят като на сватба
    после пенсионерите били бедни, от де имат пачки да хвърлят тогава ?

    Коментиран от #6

  • 4 НОРМАЛНО

    5 2 Отговор
    РИБАТА МИРИШИ ОТ ГЛАВАТА.30 Г. БЕЗ ДЪРЖАВА. СОЦА БИЛ ЛОШ. ХА ХА ХА
  • 5 Додо

    1 3 Отговор
    Ами главния крадец след като посети Пазарджик и даде указания на подчинените си те се активираха е ще има ва всичи крадци но големия пай ще отива при вожда че чекмеджетата намалават!!!
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ВИЕ сте СТАМАТ а не иГРАД КОЗЛОДУЙ ския ник
  • 7 Бунтата

    0 0 Отговор
    Ми тска ще е,те вдигат само на пенсионерите парите!!!
    Ако вдигнат и на работника и там ще идат измамниците