19 Юли, 2022 21:10 5 325 28

Арестуваха детски лекар в София, ето защо

  • дрогирани-
  • шофьори

Само за 10 дни в столицата са установени 30 шофьори, седнали зад волана след употребата на дрога. Други 20 са отказали да направят тест.

Арестуваха детски лекар в София, ето защо - 1
Снимка: shutterstock

Детски лекар-ортопед и преподавател по медицина беше задържан след положителна проба за кокаин на пътя, съобщава БТВ. Той е в ареста на столично районно полицейско управление.

Всеки трети спрян за проверка водач е с наркотик, коментира инспектор Радослав Кръстев. Психолози настояват за задължително лечение.

Само за 10 дни в столицата са установени 30 шофьори, седнали зад волана след употребата на дрога. Други 20 са отказали да направят тест.

„Масово употребата е на канабис и амфетамини. Също и бензодиазепини, които са при водачи, които са на лечение на психози, нервни разстройства“, казва инспектор Радослав Кръстев от КАТ.

Най-фрапиращият случай е с мъж с три вида дрога, движещ се из столичните улици, казва инспектор Кръстев, полицаят - установил най-много дрогирани шофьори.

„При наркотиците не са толкова видими признаците, колкото при алкохола. Самите водачи, употребили наркотици, са с приповдигнато настроение, когато употребяват кокаин, амфетамин, или така наречените повдигащи наркотици“, отбелязва Радослав Кръстев.

Точни данни за употребяващите и зависимите няма, но данните на Пътна полиция са достатъчно показателни и много тревожни според психолога Виктория Казакова от Превантивния център по наркомании.

„Превръща се в норма и за нещо нормално, не само за младежите като начин на живот. Лошото е, че развиването на самата зависимост става много неусетно и бързо това пристрастяване, когато човек вече е в една хронична фаза“, допълни Виктория Казакова.

Според нея при хората с проблеми с дрогата е нужна психиатрична експертиза и задължително лечение.

„Когато един човек каже, че от време на време употребява кокаин през почивните дни, за да му е хай, за да се почувства по-велик, защото вероятно нещо в него го кара да се чувства не такъв, какъвто би искал, то е като да искаш да избягаш от себе си, и той започва от време на време да употребява някакво психоактивно вещество, това никога не спира - от време на време, защото пристрастява самото състояние, в което човек стига с употребата“, допълни Виктория Казакова.

Канабисът се подценява изключително много, подчертава още психологът. Той влияе на централната нервна система и с времето става все по-недостатъчен.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Напредък

    25 6 Отговор
    В София без дрога вече не се кара кола !

    Коментиран от #6

  • 2 Браво

    40 4 Отговор
    На такъв трябва да се изпишат трите имена,адреса,телефона и разбира се снимка..... Защо го криете този детски лекар,вие по такъв начин сте съучастници в престъпление срещу нашите деца. Искаме да го видим. Длъжни сме да опазим децата си

    Коментиран от #10, #24

  • 3 Въпроси към Рашков

    50 1 Отговор
    "Всеки трети спрян за проверка водач е с наркотик" - в МВР има ли хора с мозък?
    Какъв е изводът - щом толкова много хора се дрогират, значи продавачите на дрога също са много и тя е достъпна. Кога МВР ще закопчае дилърите? Плащат ли те такса спокойствие, за да не бъдат закачани. Очевидно - да. За какво ни е МВР, което действа като ОПГ?

    Коментиран от #7

  • 4 Така е

    27 0 Отговор
    Шофьорите са дрогирани, защото е пълно с дрогерия !
  • 5 лекар

    29 0 Отговор
    Не е трудно да познаете кой е ? В София има само две детски клиники по специалността ортопедия и травматология . Едната е клиниката по детска ортопедия в СБАЛО " Бойчо Бойчев " в Горна баня , а другата клиника по детска травматология се намира в УМБАЛСМ " Пирогов " . В списъкът на преподавателите в катедра ортопедия и травматология към МУ-София детските ортопеди са : ... там му пише името ! Дедукция ! Всичко се знае !
  • 6 чичо стамат шумов

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "Напредък":

    Аз не употребявам дрога и алкохол когато УПРАВЛЯВАМ МПС.Може би защото съм от, златното поколение,, на ТАТО

    Коментиран от #21

  • 7 чичо стамат шумов

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Въпроси към Рашков":

    Ако няма протекция от политици и полицаи предлагането на дрога ще спадне минимум с 50-60 %. Лично мнение.,но за съжаление вярно.Много важно в това отношение е контрола на родителите спрямо децата. Задоволяването на всякакви прищевки на децата още от крехка възраст води до негативни последствия в тяхното развитие като личности.Има една книга ,,МАМИНО ДЕТЕНЦЕ,, КОЯТО СПОРЕД МЕН ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ ТРЯБВА ДА ПРОЧЕТАТ. МНОГО РОДИТЕЛИ ЗАЛЯГАТ НА ВЪЗПИТАНИЕТО НА СВОИТЕ ДЕЦА В УЧИЛИЩЕТО,НО ЗА МЕН НАЙ ВАЖНОТО Е ВЪЗПИТАНИЕТО В СЕМЕЙСТВОТО

    Коментиран от #22

  • 8 В Киреча

    17 5 Отговор
    Киро, който все още управлява държавата, кой ще го провери за кристали?
  • 9 Провинция

    19 0 Отговор
    Ако има свестни закони в тая нашата България, и се спазваха, този "лекар" повече няма как да упражнява тази хуманна професия. И представете си - детски лекар! Водиш си децата при него - той неадекватен, нашмъркан, обаче диагнози ще поставя и ще ги лекува! Нямам думи. Тотално дъно станахме.
  • 10 Подкрепям!

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Задължително е да го покажат. Обаче сигурно ще му накърнят гражданските права!
  • 11 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 1 Отговор
    Тези, които употребяват наркотици и алкохол, трябва да си получат заслуженото! За се докаже наркотик, обаче е нужно много време - трябва да излезе кръвната проба, ако се е съгласил да даде! Чак тогава може да се каже, дали един човек е престъпник или е чист! Защото много лекарства дават лъжлив + резултат за различни опиати, наркотици.

    Коментиран от #12

  • 12 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    "Също и бензодиазепини, които са при водачи, които са на лечение на психози, нервни разстройства“, казва инспектор Радослав Кръстев от КАТ." Какво значи този цитат от статията? Цитираните водачи, предупредени ли са от лекуващите им лекари, че лекарствата им може да провокират +тест за опиати? Има ли списък на лекарствата, за да знаем дали да шофираме? Тъмна Индия и лов на риба в мътна вода!

    Коментиран от #27

  • 13 Деница с дебелата гъ.....ца

    8 6 Отговор
    В САЩ марихуаната е легална в някои от щатите, у нас преследват все още!?!Всяко нещо, което може да се подлага на контрол и данъчно облагане е легално! Кирчо, Кокорчо и културягата Пецовски, могат да напълнят бюджета, бързо, но за това се иска малко акъл!

    Коментиран от #16, #23

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 луд

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Деница с дебелата гъ.....ца":

    Ето с това мислене моите и твоите и въобще на всички хора децата ще станат наркомани. СТРОГА забрана за всички наркотични и упойващи вещества и използването и продажбата му да се приравни на убийство на човек и да се осъждат като такива без право на обжалване и в строг режим. В противен случай ще има разпад и не след дълго време ще ударим дъното на престъпност защото ТЕ са зависими.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 с вкус към демокрацията

    2 0 Отговор
    Лошото е, че развиването на самата зависимост става много неусетно и бързо това пристрастяване, когато човек вече е в една хронична фаза“,

    Как неусетно? Минаха 33 години.
  • 19 4321

    3 1 Отговор
    Чи те решават и се друсат, никой не им подарява дрогата. И в Холандия има наркотици, тук са големи тарикати, за тях всичко е разрешено. Големи глоби и затвор ще ги оправи
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 леля Шумовица

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "чичо стамат шумов":

    а може би, защото си от златното поколение, отгледано от семейство, което е имало време и разбиране за правилното възпитание.
  • 22 леля Шумовица

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "чичо стамат шумов":

    тази книга някога се изучаваше в училище..., а сега някои дори "не подозират", че тя съществува. А и как поколение от родители, които са израстнали "безгрижно и свободно" би могло да възпитава в ценностите на българското семейство ?

    Коментиран от #28

  • 23 Легална

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Деница с дебелата гъ.....ца":

    е и даже има магазини за продажбата и. Но след продължителна употреба се вижда, че тези хора загубват способността да съхранят елементарни личностни характеристики. А може би точно това се цели с разрешението за свободното ползване ?
  • 24 въпрос

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    ИМЕТО !!! СНИМКАТА !!! ВЕДНАГА!!!
  • 25 Гого

    0 0 Отговор
    Всеки трети пък за 10 дни само 30. Пак сте се убили от работа
  • 26 Никой

    0 0 Отговор
    Ако им дадете на тези хора и оръжие в ръка то от България няма да остане нищо. Последния да отвори вратата да влязят комшиите. За предпочитане са македонците. Нали щот сме били братя, или не сме,обърках се. Не, щото много братя имаме, та затова. Еда де ,бащите ни са от кол и въже.
  • 27 Про100 100

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Преди години употребявах лекарство на което изрично беше упоменато забранено шофирането и работа с тежки машини. Лекарят не ме беше предупредил, но всеки е грамотен да прочете листовката преди употреба!
  • 28 Про100 100

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "леля Шумовица":

    Осигурих на дъщеря си абсллютно пълна свобода с изричното условие, че ако веднъж ме излъже ще обърна палачинката с пълен контрол. И до ден днешен си е здраво и читаво детето, далеч от цигарите дори. Изключително важно е да имаш нещо между ушите! 😊