Last news in Fakti

13 Септември, 2022 15:09 808 2

Образувано е досъдебно производство за хакерската атака срещу "Български пощи"

  • досъдебно производство-
  • хакерска атака-
  • български пощи

Поради особената фактическа и правна сложност, разследването е възложено на следователи от Национална следствена служба

Образувано е досъдебно производство за хакерската атака срещу "Български пощи" - 1
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за това, че през месец април 2022 г. в гр. София неправомерно е спрян достъпът до компютърни данни в информационна система на „Български пощи“ ЕАД, която е част от критичната инфраструктура, като деянието е извършено с цел имотна облага и от него са настъпили тежки последици.
Досъдебното производство е образувано с постановление на прокурор в СГП от 31.05.2022 г. след проверка по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт, съобщават от СГП.

След анализ и преценка на всички данни, събрани в хода на проверката, прокурор в СГП е счел, че са налице достатъчно такива за извършено компютърно престъпление.
Поради особената фактическа и правна сложност, разследването е възложено на следователи от Национална следствена служба. До момента са извършени множество действия за събиране и проверка на доказателства. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тцтц

    5 0 Отговор
    Пореден ден, пореден български виц...
  • 2 Дуньо простия

    7 0 Отговор
    Е, щом е в рамките на годината. Направо си е изненада.