Last news in Fakti

21 Септември, 2022 10:20 1 247 9

Задържаха мъж в спецакция срещу търговията с гласове край Лом

  • търговия с гласове-
  • спецакция-
  • лом

Иззети са бележници с имена на политически партии и информация за парични суми

Задържаха мъж в спецакция срещу търговията с гласове край Лом - 1
Снимка: БГНЕС

Полицията в Лом задържа мъж за участие в търговия с гласове.

Домът на 56-годишният Сеферин Йорданов и неговият син - 30-годишният Георги Георгиев, в село Якимово е бил проверен по време на специализирана полицейска операция за противодействие на купуването на гласове във връзка с предстоящия парламентарен вот, проведена във вторник.

По време на проведените ПСД са намерени и иззети 2бр.бележници с изписани в тях лични данни на лица от района, информация за различни парични суми и имена на политически партии.

Георги Георгиев е задържан за срок до 24ч. по Закона за МВР. По време на проверката баща му - Сеферин Йорданов, не е бил на адреса. Установено е, че има регистрирано напускане на страната през ГКПП “Връшка чука”, на 14.09.22г. Мъжът е познат на полицията. Той е бил осъждан през 2013 година.

По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Демократ

    1 1 Отговор
    30 години едно и също,едни и същи партии търговци,едни и същи шашми и нечестни избори.ЦИК един и същ орган с неограничени правомощия да обявява нарушенията на закона за законни.Трябва най-после България да проведе честни избори и да се премахнат измислените органи,узаконяващи далаверите.Парламентът определя съдбата на България т.е.ЦИК я определя.Къде е съда,който определя кое е законно?Къде са осъдените продавачи и купувачи на гласове,щом е престъпление по закон и непрекъснато се случва 30 години?
  • 5 Корги

    3 0 Отговор
    А този над него задържахте ли го или имитираме дейност за пред стадото?
  • 6 123

    6 0 Отговор
    Нека компетентните власти разследват как депутат от ДПС печели почти 100 процентов вот в избирателни секции от Северозапада, в които не живеят, работят, или каквото и да е привърженици на тази политическа формация, създадена на етнически основи.
  • 7 Мутро Мафиотщина

    2 1 Отговор
    Това е от 30 и кусор години МВР е ясно за всички че е ОПГ
  • 8 Моряка

    0 1 Отговор
    Много проверки,един задържан.Браво,бълтари,юнаци!
  • 9 Иван

    2 0 Отговор
    Ингилизова спри се малко, този от снимката го задържате десет пъти вече.
    Най-голямата ОПГ е МВР.