Last news in Fakti

27 Юли, 2013 15:47 22 356 19

Фотоволтаични панели в русенско осъмнаха потрошени

  • фотоволтаични панели-
  • вандализъм
Фотоволтаични панели в русенско осъмнаха потрошени - 1
Снимка Архив БГНЕС

200 фотоволтаични панела са били разбити край русенското село Стърмен, съобщава БНР.

Панелите са разположени на площ от около един декар в специално отделен парк. Според полицията, панелите са били потрошени с твърд предмет.

Все още се уточняват щетите, но стана известно че фотоволтаичният парк е застрахован. По неофициални данни той е бил изграден с пари от фонд „Земеделие” преди четири години.

На мястото не е имала охрана.

Полицията води разследване, образувано е досъдебно производство. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иво бърдарски

    8 2 Отговор
    започна се.... сигурно ще има и други ....., на хората им писна и започват саморазправа след като тока е толкова скъп заради зелената енергия ( не са дали един собствен лев за тези паркове а тока им се изкупува 20 пъти по скъпо от този на аец козлудуи , на някои му е писнало и е посегнал да се саморазправя - като няма държава има гега !!! и тия в парламента ще я опитат скоро както е тръгнало нема само да ни крадат - тия фотоволтаици са все на техни хора.

    Коментиран от #5

  • 2 иво бърдарски

    2 6 Отговор
    сега даже няма кои да ги спре тия неща - преди ги беше страх от бат Бойко ама сега нема здрава ръка и се очаква тези неща да стават все по често......., и битовата престъпност нараства все повече .....

    Коментиран от #6

  • 3 Антонио Стойков

    8 0 Отговор
    "Според полицията, панелите са били потрошени с твърд предмет."
    Я глеее...

    Коментиран от #9

  • 4 аноним

    5 1 Отговор
    добра новина
  • 5 D0kT0pA

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "иво бърдарски":

    Моето момче само да ти кажа че екоенергията ти е последния проблем на сметката за ток... Това че държавата е сключвала дебилни договори за изкопни цени е друг момент... За жалост никой не се допитва до населението и не мисли за него при подписването на договори които пряко го касаят... Като говориш за твърди ръце и прочие позапознай се кой е собственика на един от най-големите фотоволтаични паркове на балканите.
  • 6 Йордан Славов

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "иво бърдарски":

    Браво пич, още един сляп поклонник на Бойко. Само не разбрах какво имаш предвид, но сигурно си и мислиш, че Бойко е топченге, нищо, че никога не е работил като такъв
    Но май всичките му фенове сте такива - заблудени и неграмотни!
  • 7 'Damian Georgiev

    2 1 Отговор
    Не мога да разбера какво толкова спорите?
    Не мислите ли че след като са им отказали да им изкупуват евтината енергия , няма какво друго да правят освен,да си вземат ЗАСТРАХОВКАТА.(фотоволтаичният парк е застрахован)
  • 8 ШПОРА

    4 1 Отговор
    Аз не разбирам нещо - какво общо имат фотоволтаиците със земеделието, та този парк е финансиран от фонд "Земеделие"...
  • 9 Panayot Tiholov

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Антонио Стойков":

    Da be kak li shte gi potroshat s mek predmet
  • 10 Бай Иван

    0 1 Отговор
    Иво да не би да си от Бърдарски Геран?
  • 11 ivo ivanov

    6 0 Отговор
    Фотоволтаични панели е заблуда ,тока си е от еац козлодуй,те само го препродават / десет пъти по скъпо
  • 12 Пирамид Хлътков

    1 1 Отговор
    И кой печели от тези вандалщини.

    Коментиран от #13

  • 13 pacoran

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пирамид Хлътков":

    Фирмата която ги продава..........
  • 14 alanko

    1 2 Отговор
    Сега ше ни ги изкарат из г.за тия 200 панели
  • 15 The Bear

    3 0 Отговор
    Ха-ха-ха! Много се накефих на коментарите по-долу!
    Според мен истината никой точно не може да я знае, но накратко бих формулирал случващото се по следния начин:
    Относно партиите - всички са различни деца на една майка - някои яли повече, други по-малко - но накратко всички са б....ци от изродена прослойка. Естествено собствениците на фотоволтаични паркове да са или техни подставени лица или от тяхното обкръжение, защото не се влага много лев от лицето (всичко както някой по-долу отбеляза е незнайно защо от Фонд Земеделие), а обещанията за печалби бяха очевадно примамливи. Естествено раздаде се на "наши" хора. После дойде още по-голям апетит, та взеха готовите фирми освен този ток да изкупуват и ток от АЕЦ и да го препродават като произведен от тях на високата цена (хитреци сме си българите бе ей) естествено със знанието на благодетеля на политически позиции. После политиците взеха та решиха (не от кумова срама, а от натиска на надигащото се всеобщо недоволство) да понамалят изкупните цени на фото-енергията. За компенсация пък (щото много пот са ляли по тези централи - но пот не над мотиката а над горещите кебапчета по кръчмите), решиха да си вземат по някой лев от застраховките че им е малко иначе. За да може това да стане без фактически да има счупени панели (щото най-вероятно така е станало) трябва да се плати на медии които да оповестят щетата (та някой като копира новината тя повторена няколко пъти да стане истина) и на вещо лице на застрахователя коет
  • 16 The Bear

    0 0 Отговор
    .... което да потвърди с окончателния рапорт към съответното застрахователно дружество и мазника да си вземе паричките, без да има действителни щети. След като се отблагодари на помощниците си, половината от останалите парички "лицето" (да не казвам г.зъ) ще вложи в някоя друга далаверска инвестиция дето да ти капят мангизи докато лежиш, а с другата половина ще финансира любовници, метреси, семейство и т.н., ще ходи на почивки по екзотични места и ще се храни само в най-отбрани модни заведения с най-отбрана компания, облечен може и в парцали, но с етикат на някой снобски дизайнер.
    Понеже в последно време не е като преди 30-ина години лесно да може да се скрие всичкото по-горе - сега информацията щеш не щеш се разпространява съ скоростта на интернета - та научавайки всичко това на народа му писна. В резултат едни се изнесоха и се опитват да забравят за така и така отиващата си държава, а други агонизират тук на място с изпокъсани нерви и ограбен живот, изпадйки все по често в моменти на лудост. На народа търпението е една голяма бъчва с много ръждясали обръчи, която вече прелива и обръчите се попукват. Тази бъчва ще се пръсне със страшна сила и няма да се знае ефекта. Така че не само изпочупени панели ще следват (тук не мисля че има и няколко потрошени панела), а ще има революция - щом наглите безпардонни крадци стискат кокала с такава сила. Към силите на реда бих казал : Разберете хора - вие сте от народа, а най-големите съвременни престъпници са в костюми
  • 17 Мартин 123

    3 1 Отговор
    Дано собственика да получи инфаркт от новината и да остане парализиран за цял живот .
  • 18 по темата

    2 1 Отговор
    Това да е само началото на края на фотоволтаиците и техните собственици!
  • 19 Йордан Славов

    3 0 Отговор
    Българските собственици на фотоволтаиците са последната бръмка на световната "зелена" мафия. Тя наложи 20% от ел. енергията ни да е от тях. Тя ни налага и да плащаме буквално за въздух, или т.нар. според тях въглеродни емисии. Изобщо гнусната лъжа за пагубното влияние на човека и връзката му с Глобалното затопляне, е един доста сериозен бизнес, който обаче е на наш гръб!