Last news in Fakti

19 Май, 2021 16:57 2 319 16

Серия от вандалски прояви в Сливен

  • вандализъм-
  • сливен

Счупени площадки, съборени дървета и изкоренени цветя са само част от щетите в парк „Асеновец“

Серия от вандалски прояви в Сливен - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Серия от вандалски прояви в Сливен. Счупени площадки, съборени дървета и изкоренени цветя са само част от щетите в парк „Асеновец“.

Съоръженията са изградени преди по-малко от две години и вече няколко пъти са събаряни.

"Тази година за трети път възстановяваме ниските ни осветителни тела. Те се премахват, за да бъде открадната крушката. Само за информация тя струва 1 лв. не повече", разказа Веселина Казакова, управител на Общинско предприятие "Озеленяване".

Преди седмици великденската украса също е била съборена.

„Кошчетата за боклук са демонтирани, непрекъснато се чупят вратичките“, допълни Казакова.

Има сериозни вандалски провали и в другите части на града – взривен фонтан, отскубнати цветя, потрошени спирки на градския транспорт.

„За съжаление, преди поставянето на камерите имаше много кражби на батерии от тоалетните, включително гърне. Всичко това го възстановяваме. Този парк го охраняваме с патрулни екипи, камери и доброто взаимодействие с МВР“, обясни Петко Чолаков, управител на "Общинска охрана и СОТ"- Сливен.

Извършителите са установени, те са на възраст между 11 и 14 г. от квартал "Комлука", с тях работи „Детска педагогическа стая“. На родителите е наложена парична глоба.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pop

    27 3 Отговор
    чакалите на мутрата се активираха..
  • 2 Хмммммм

    20 1 Отговор
    То не бяха влакове, паркове....😵😵😵
  • 3 Сланина и Зурла

    21 2 Отговор
    Това е провокация на българин маргинал срещу ромското заможно общество в Ориндж Каунти ,Сливен. Може да е бил бай Иван цигаанина,единствения българин в Сливен
  • 4 Гост

    29 0 Отговор
    Това са последиците от интеграцията. Няма как да интегрираш прим@ти, които нямат нито културани ценности, нито историческо минало, нито каквито и да било човешки добродетели. Отглеждате си ги за да ви гласуват за по 50 лв, но струват на обществото ни поне 100 пъти по толкова. Само че сметката я плащат данъкоплатците, а вие обирате каймака по изборите. Като толкова ви трябват, приберете си ги при вас в затворените ви, луксозни комплекси.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 един от многото

    8 2 Отговор
    Аз си мислех , че само в Бургас има квартал "Комлука".

    Коментиран от #13

  • 7 Толерантния

    14 2 Отговор
    Оркистан!
  • 8 БПФ

    23 0 Отговор
    И като налагате глоби на родителите им, те плащат ли ги бе, смешници? Каква е събираемостта на тия глоби, можете ли да отговорите? Тия като ги предавате на детска педагогическа стая , има ли реален ефект? Превъзпитават ли се или продължават да трошат? Защо общината не извади точни цифри - каква е стойността на нанесените щети и колко от тях са покрити от събрани глоби на вандалите или родителите им?

    Това са риторични въпроси, разбира се - нито дъртите хъхреци са платили и лев, нито някой може да им ги вземе, защото всичките работят професионални безработни и социално слаби, нито детската педагогическа стая си е свършила работата, защото чаааветата въобще не разбират членоразделна реч !!!
    Ей-затова ще продължават да рушат, да безчинстват, да нападат влакове с камъни, защото нищо не им се случва, защото стотици организации им пазят "човешките права" - на тия, които нямат нищо общо с човешкия род !!! Хъхрек се вкарва в пътя само с два комбинирани метода - здрав бой и принудителен труд !!!

    Коментиран от #14

  • 9 БПФ

    14 0 Отговор
    Първо СПРЕТЕ всякакви помощи за тия чаавета - не само за конкретните извършители, но за цели кaтун !!! Да вървят да работят, ако не щат, да мрaт от глад !!! Не стига, че ги храним, но да им плащаме и за безобразията. Ще нанесат щети за стотици левове, за да откраднат крушка за един лев?
  • 10 Делегат цоциялист

    10 0 Отговор
    Небе това са пионерчета българчета наркомани
  • 11 Gen Gurko

    12 0 Отговор
    _игански град в -иганската държава с -игански навици и възпитание.
  • 12 Случайно

    15 0 Отговор
    съвпадение ли е това "събитие" с провокацията ,застрашаваща живота на стотици, пътували във влака , на релсите пред който бяха поставени камъни и последва масово замеряне с камъни на пътническата композициа, спряла аварийно? Нова Загора е в същата обраст, двете неща са по едно и също време, действащите лица са от един и същ етнос...

    Коментиран от #16

  • 13 сандьо

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "един от многото":

    и в дебелт, и в горно езерово и особенно в село зидарово от там е и бай иван........
  • 14 ницше

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "БПФ":

    единствената статия която ми напълни душата,ех чочоулу.........
  • 15 хмет герп

    1 0 Отговор
    в пловдив скоро ще има погребение на смазано от врата на игрище ул пенчо славейков 22 .решението на съда ще бъде-няма виновен и така ще е докато хората не търсят сметка от тези престъпници на власт
  • 16 Псевдоним

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Случайно":

    Не е случайно събитие, но не е неслучайно и в смисъла, в който питате. Естествен процес е и скоро няма да се ограничава само до влаковете и градинките. Ще разкостят всичко до което се докоснат. Не е проблемът само в държавата, този обществен порядък е обречен, а асоциирането ни с ЕС и НАТО по-скоро засилва, отколкото отслабва процеса.