Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 05:21 2 566 24

Съдът остави за постоянно в ареста мъжа, изтезавал куче в София

  • куче-
  • изтезание-
  • мечо-
  • съд

37-годишният Захари Шулев е привлечен към наказателна отговорност

Съдът остави за постоянно в ареста мъжа, изтезавал куче в София - 1
Снимка: Стопкадър

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 37-годишния Захари Шулев, проявил особена жестокост към куче.

Шулев беше привлечен към наказателна отговорност за това, че за времето от 23,45 часа на 23.10.2022 г. до 02,42 часа на 24.10.2022 г. в кв. „Карпузица“ в гр. София, е проявил жестокост към гръбначно животно, като му е причинил тежко или трайно увреждане.

Деянието е извършено по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост. Случаят предизвика протести на природозащитници и съседи на обвиняемия.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 325б, ал. 2, т. 2, вр. с ал. 1 от НК.

Шулев беше задържан за срок до 72 часа. Днес състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор и постанови най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Мярката подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    19 14 Отговор
    Малко стрихнин в закуската в ареста

    Коментиран от #7, #9

  • 2 Ицо

    10 11 Отговор
    Пуснете го за да получи истинско правосъдие

    Коментиран от #20

  • 3 Нашийник

    22 10 Отговор
    Тоя психопат е заплашвал и баща си. Най-крайна присъда заслужава - едно, че е рецидив, друго, че хората в квартала се страхуват да не посегне и на тях. Дори освидетелстването е твърде леко наказание за такива същества.
  • 4 Бонев

    20 11 Отговор
    Крайно време е един такъв да влезе в затвора.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 9 Отговор
    това е психопатичен садист
  • 6 А управлението което ни изтезава

    25 4 Отговор
    И краде кога ще бъде в ареста?
  • 7 Пешо

    27 17 Отговор

    До коментар #1 от "Исторически парк":

    А бе нали оправиха всичко друго, до кучкарите стигнаха. Онзи пернишкия сън на прокурорабго пуснаха под домашен арест при рецидив на побой над хора, тия остава в ареста. Някак е несъразмерна мярката. Нация която се грижи повече за кучетата отколкото за хората си, няма много бъдеще. И за да е ясно за функционално неграмотните казвам, че наказанието трябва да е по-сурово за престъпления върху хора.
  • 8 Само кажете кога ще го пуснете

    13 12 Отговор
    Ние ще се погрижим подобаващо за садиста освидетелстван или не.
  • 9 Кольо Фичето

    20 9 Отговор

    До коментар #1 от "Исторически парк":

    ПОМИЯР ДА СИ В БЪЛГАРИЯ , А НЕ ЧОВЕК!
  • 10 Курт

    9 3 Отговор
    Кв Княжево, няма кв.Карпузица. Карпузица е местност както и Гърдова глава и Килиите.
  • 11 Азазаз

    13 9 Отговор
    Дръжте го този изрод в кауша защото не се знае дали навън вече ще оцелее

    Коментиран от #12

  • 12 Абе

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "Азазаз":

    Явно е оцелял доста време досега, друг е въпроса как точно да бъде наказан защото наистина заслужава наказание! Но задържане под стража за такова нещо, при положение че къде къде по-големи и опасни престъпници ги пускат с по-лека мярка е пресоляване на манджата - вижте колко сме стриктни и принципни към обикновения човек, за който за кокошка няма прошка!
  • 13 Ловец

    10 6 Отговор
    Макар че не успяха да достигнат предвидените бройки, дружините отчитат 62 % изпълнение на плана за отстрел на чакали, 35 % – на лисици, това е 14% от планувания отстрел. Отделно са редуцирани популациите на скитащи кучета.
  • 14 г-н

    8 3 Отговор
    Има приюти да ги прибират,както моите са вързани,а не да лаят под прозорците на хората.Кучета и котки може,а прасета и овце не и ще ядем испанско месо
  • 15 ФЕЙК

    9 2 Отговор
    Българската правосъдна система - най-справедливата в света! За куче - постоянен арест, а за наркоманчето от Шумен убил момиче и осакатил жена - домашен арест. Българската Темида е с превръзка от тлъсти пачки на очите!
  • 16 Емо

    5 4 Отговор
    Мисля, че три дни са му достатъчни за момента. Наистина се прекалява, гледаме как организаторите на банковите грабежи и парите за магистрали си живеят спокойно, корупционерите също. Но тъй като прокуратурата не иска да работи срещу организираната престъпност, показва мускули като хванат някой, му начукват канчето до дъно. Естествено не одобрявам изтезанията на кучето, но си има достатъчно други начини, сега този ще стане следващия осъдил държавата в Страъсбург.

    Коментиран от #24

  • 17 Малоумна държава

    6 7 Отговор
    Неадекватна съдебна система и то умишлено създадена такава. Помияр улична превъзходна който освен да лае по хората и напада беззащитни, както и да разнася болести има повече права от възрастни хора в хиляди села които са работили 40-45 години за тази територия - всеки ден тероризирани от цигани, също огромен брой хора умряха от кучешка тения или буквално изядени от улични кучета. Някой пишат, че било правилно, че го задържали ама било много. Да си го кажем направо - човека заслужава награда, единствената му грешка, е че не е довършил песа.. нямало места в затворите за цигани и други етноси рецидивисти и крадци от най-ниско до най-високо ниво, но за някой който се е погрижил за един гнусен пес - постоянен арест. Толко ви е акъла на всичките!

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Васко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ицо":

    Никой няма да му направи нищо.Даже да обяват публично ,че го пускат след 1 седмица .
  • 21 От фейсбук

    2 1 Отговор
    За незнаещите: в САЩ, Канада, Австралия и почти цяла Европа уличните кучета се прибират и ако до месец не се потърсят се умъртвяват. Факт описан дори в уикипедия. Там е абсурд да се гледат кучета с парите на данъкоплатците. Има само частни приюти. У нас кога? Време е за протести.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Чае шукарие

    3 1 Отговор
    Българката не иска да гледа деца. Предпочита кучета. Нищо, ромите не страдат от това заболяване. Скоро ще са мнозинство и ще научат бтлгарите на хуманно отношение!
  • 24 ...

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Емо":

    Проблема не е любител на животни ли си,страшното е че хората не виждар че точно това е признак на психопатия,ти си поредния,хем животното страда хем и голяма вероятност има и човек да пострада. Така или иначе всяко отклонение заслужава наказание,но в случея говорим за истинско психопат,защото той дпри не го е направил в състояние на страх или афект!!! Страшно че повечето хора не се интересуват от психология