Last news in Fakti

2 Август, 2013 14:52 1 196 0

Обжалват присъдата на Жоро Инкасото

  • обжалват-
  • присъдата-
  • жоро инкасото

Загадка остава къде е скрита крупната сума и кой ще я търси

Окръжната прокуратура в Пловдив ще протестира присъдата на охранителя Георги Енев, който задигна почти 1.5 млн. лв. от инкасо автомобил. Това съобщи ексклузивно за TV7 говорителят на окръжните магистрати Галина Андреева.

В сряда Пловдивският окръжен съд наложи 12 години затвор на Енев, но намали наказанието му до 8 години лишаване от свобода заради самопризнанията на охранителя и процедурата по съкратено производство. Загадка остава обаче къде е скрита крупната сума и кой ще я търси. Гости в "Добро утро, България!" по темата бяха адвокат Марин Марковски и частният детектив Марин Маринов.

Според тях парите най-вероятно вече са извън страната и са скрити много добре. Маринов не скри симпатиите си към "смелия" крадец, който е откраднал от постоянно обиращите хора банки. Прокуратурата ще настоява за наказание от 20 години. Според адвокат Марин Марковски това е прекалено висока присъда, която няма да бъде наложена от съда. Той предположи, че Енев е извършил престъплението сам и че вероятно парите вече са изнесени от България.

"Заслужава ли си за толкова пари 8 години да си далече от дом и семейство? Златният телец толкова ли много ни е омаял, че хората забравиха божията заповед "Не кради" и дори когато не се спазва хората се чудят дали да не ръкопляскат." Това попита адвокат Марковски и изказа притеснението си, че пред Георги Енев тепърва предстоят трудностите, защото никой няма току така да го остави да си харчи парите. Освен дебнещите го застрахователи, които искат да си запазят престижа и парите, е възможно и хора от подземния свят да го потърсят и да се опитат да го изнудват. Най-правилното нещо, което може да направи Енев, е когато излезе на свобода веднага да напусне страната, добави адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА