Last news in Fakti

24 Ноември, 2022 13:38 2 052 12

МВР, прокуратура и кметове на спешна среща в Бургас заради мигрантите

  • мвр-
  • кметове-
  • прокуратура-
  • бургас-
  • среща-
  • мигранти

Миграционният натиск в момента е без аналог. Към момента имаме установени извършители от 17 различни държави, каза комисар Емил Павлов - зам.-директор на ОД на МВР в Бургас

МВР, прокуратура и кметове на спешна среща в Бургас заради мигрантите - 1
Снимка: БГНЕС

Спешна среща на прокуратура, МВР и кметове заради безпрецедентния миграционен натиск се провежда в Бургас.

Само преди ден в сърцето на града беше задържана поредната група мигранти, а преди три месеца при опит да спрат автобус с бежанци загинаха двама полицаи, съобщават от Dariknews.bg.

„Всички тези камикадзета и опасни ситуации, които се случват в града притесняват нашите жители. Ще съдействаме с технически средства, пълно съдействие на Гранична полиция със заградителни устройства на КПП-тата , продължаваме да слагаме видеонаблюдения на места, които се указват от МВР” , заяви кметът на Бургас Димитър Николов.
От МВР признаха, че миграционният натиск е безпрецедентен.
„ Миграционният натиск в момента е без аналог. Към момента имаме установени извършители от 17 различни държави. Говорим за Германия, Франция. Не само държави от източния блок, така че профилът на трафикантите се е променил”, съобщи комисар Емил Павлов - зам.-директор на ОД на МВР в Бургас.

От прокуратурата в Бургас отчетоха ръст на делата срещу трафиканти.
„Само Районната прокуратурата към настоящия момент наблюдава 380 дела , свързани с мигрантски натиск , което е отчетен ръст с 141 дела”, заяви окръжният натиск Георги Чинев.

Кметът на община Камено поиска от МВР да върне закритото през лятото РПУ, заради зачестилите граждански арести по селата в общината.

„Реагират бързо престъпните елементи , явно са разбрали, че вече нямаме полицейско присъствие и непрекъснато сменят каналите за трафик. Минаваха през Трояново, сега има нов маршрут през Желязово”, заяви за DarikNews.bg кметът на Камено Жельо Вардунски.

Кметовете поискаха и контрол на фирмите за коли под наем, след като стана ясно, че трафикантите вече наемат все по-скъпи и мощни коли, за да избягват блокадите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БПФ

    13 2 Отговор
    Има единствено решение: инвазия се спира със сила !!! Шмайзери, картечници, минни полета !!! Полицаите са и казват, че мигрите и каналджиите са агресивни и ги нападат. Всяка суверенна страна има право да защити границата си с всички средства. Ако Тервел бе посрещнал арапите с баница, вместо с оръжие, сега Европа да е талибанска !!!

    Коментиран от #3

  • 2 Разрежи оградата с ножче

    8 2 Отговор
    Съдете фирмата, която е строила оградата и лично Валери Симеонов и Каракачанов. Те накрадоха много, направете конфискация на имотите им и с тези пари постройте по-здрава ограда.
  • 3 Иван4о

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "БПФ":

    СТРЕЛБА по нарушителите - крайа мярка след бой с камшик, стражеви кучета, стрелба с халостни патрони. Граничарите и войниците да застанат/излязат извън оградата в ивицата м/у оградата и граничната линия, която е 100 - 300 метра и да бият нарушителите - да не ги допускат до телената ограда, да я режат или прекачат.
  • 4 Сириец

    1 5 Отговор
    Ние много съжалява но Путин много бомби Сириа и ние додохме у Булгариа!
  • 5 Ген. Гурко

    9 1 Отговор
    Граница не се самопази с ограда. Граница се пази от гранични войски с ВСИЧКИ средства. С ВСИЧКИ средства. Статута на преминаващите нелегално, с умишлено изхвърлени личнидокументи, млади пергиши е :КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ по смисъла на закона. Имигрантите влизат през ГКПП с изрядни документи, Емигрантите напускат пак оттам и също с изрядни документи. Няма такава либерална опция мигрант. Не са и бежанци защото ми се изтъркаха пръстите да кой и кога и къде е бежанец. А тези , които допуснаха и толерират и търпят това положение също извършват престъпление. Стига с тези НПО-тъаджийски номера. Мисирките дори и през последните събития отново употребяват спуснатата им дума Бежанци.Баста!

    Коментиран от #6

  • 6 Сменям си ник-а

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ген. Гурко":

    Добре де.
    Я сега кажи и за туристите" бежанци" по хотелите и за хората останали без къщи от наводненията за да е ясно всичко.

    Коментиран от #10

  • 7 Лош

    2 5 Отговор
    Никой не казва истината на хората че трафикантите са основно Украинци с украински коли, Сърби, Поляци. Най странното е че като ги хванеш имигрантите на калъп веднага ги пускат. Май на това му викат чадър на високо ниво.
  • 8 Матей преображенски

    6 1 Отговор
    А-е,нещо да сте забелязали колко ци-га-ни се ман-да-хер-цат с товарни микробуси,такива едни големи,без прозорци?Някой спира ли ги ,проверява ли ги какво возят,от къде имат пари да си купят тия фър-ци-коц-ке-ли.Някои сигурно помнят времето ,когато тия асоциални елементи нямаха дори стари раздрънкани колелета,ни талиги,да не говорим за мотори и коли.Вечно безпарични,вечно дрипави и мършави,а сега са оядени ,шкембелии и пращят от здраве.Та като как стават тия метаморфози и за чия сметка и не е ли крайно време държавата да вземе съответните мерки.
  • 9 калинки и бръмбари

    5 0 Отговор
    и накрая нищо както винаги.
  • 10 А ми

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сменям си ник-а":

    колега те идват с документите си на границата , по законен път. Право на държавата е да прецени дали да ги пусне и ако да, то с какъв статут. Панятна.

    Коментиран от #11

  • 11 Сменям си ник-а

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "А ми":

    Не е така защото видно не си контактувал с такива хора и не ми отговори защо са на хотел а нашите близки по фургони без дълга за огрев.
  • 12 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    О-хо ! Ако с такива срещи и софри се решаваха граничните въпроси на Републиката.......... !?
    Тия наши държавници тотално изкукуригаха ! Не им ли е обидно и нямат капка срам и отговорност пред народа ! Защото разрушиха материалната база и премахнаха организацията по охрана на границите ни и сега .........гонят мигранти по столичните булеварди !?+. Оле-ле, да правим срещи, съвещания, симпозиуми и прочие чиновнически номера.........
    А лозето искало мотика , а не молитва !!!