Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 13:50 1 789 5

Жена от Добрич даде над 35 000 лева на ало измамници

  • ало измамници

Мотивирана от това, че смята, че помага на органите на реда, жената събира спестяванията си и ги изхвърля през прозореца си в торба

Жена от Добрич даде над 35 000 лева на ало измамници - 1

Жена от Добрич предаде 25 000 канадски долара - над 35 000 лева, на телефонни измамници, обяви говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

Сигнал за случая е подаден малко след 19:00 часа на 23 ноември от служител на Първо районно полицейско управление в областния град.

В същия ден, в периода между 14:00 и 18:00 часа, жената получава обаждане на домашния си телефон от жена, представяща се за полицай. В разговора тя обяснила на потърпевшата, че се извършва спецоперация за залавянето на престъпна група и иска от нея съдействие.

Последвал втори разговор с непознат мъж, представящ се за началника на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Добрич. Той заявил на жената, че тя трябва да предаде всичките пари, които съхранява в дома си.

Мотивирана от това, че смята, че помага на органите на реда, жената събира спестяванията си и ги изхвърля през прозореца си в торба.

По случая е образувано досъдебно производство за измама.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дааа

    23 3 Отговор
    Имала дала.
  • 2 ДЯДО МРАЗ🤕

    6 1 Отговор
    ...ТОВА Е РЕВНИВАТА СНЕЖАНКА🐍
  • 3 Щом има

    15 2 Отговор
    Ако няма какво ще и вземат? Те са я проучвали и много често във тези схеми има бивш или настоящ милиционер. МВР Е ОПГ надявам се вече да ви е ясно на всички

    Коментиран от #5

  • 4 Ха ха ха

    13 1 Отговор
    Роднина на Киро Канадеца ли е? По акъл поне си приличат.
  • 5 Банки няма ли в Добрич?

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Щом има":

    Що за простоватият?Парата в банка се държи.Че е проучвана?Да.Пак късмет има,че е жива,понеже са могли да влезат в дома й,да й вземат парите,отнемайки й живота.