23 Август, 2013 19:02 2 749 0

Шестима от "Килърите 3" остават в ареста

  • специализираният апелативен съд-
  • "килърите 3"-
  • мокри поръчки-
  • делото-
  • в ареста

2 тома с нови доказателства по делото представи поркуратурата

Специализираният апелативен съд остави шестима от групата „Килърите 3” в ареста, съобщи „Дарик“. Той върна окончателно в ареста още двама от организацията. Според магистратите има достатъчно доказателства, които обосновават твърдението, че Димитър Начков и Борислав Николов са съпричастни към нея.

По-тежка мярка за неотклонение беше определена и на Евгени Миленов, който вместо 1000 ще трябва да плати 5000 лв. гаранция. Изненадващо без мярка за неотклонение съдът остави Мартин Николов. Двамата, сочени за ръководители на групата - Милчо Петров и Васил Василев, както и Иван Цветков и Йордан Костадинов също окончателно остават в ареста.

Срещу подсъдимия Васил Василев има повдигнато допълнително обвинение освен това за убийството на Теодор Неофитов-Ханс. Второто обвинение е за притежание на оръжие без разрешително.

Два тома с нови доказателства предостави прокуратурата по делото срещу пернишката група за мокри поръчки, станала известна като „Килърите 3”. Над шест часа апелативните специализирани съдии заседаваха върху мерките за неотклонение на осемте души, за които се смята, че са се занимавали с лихварство, наркоразпространение и убийства.

По-голямата част от обвиняемите обясниха в своя защита, че са жертва на лична саморазправа от страна на основните свидетели по делото.

Към момента осемте обвиняеми от групата са заподозрени за убийствата на Николай Христо-Хайо, Теодор Неофилов-Ханс и Петър Крумов-Пупи. Част от тях преди време са дали показания в процесите срещу двамата основни свидетели в момента Станислав Ангелов-Сиси и Николай Николов-Шатката. Именно по тази причина адвокатите на обвиняемите определиха показания на основните свидетели по делото Сиси и Шатката, които излежават тежки присъди за убийства от 2009 г. до момента, за плод на лична саморазправа.

„Свидетелските показания не са изолирани. Те се оценят съобразно събрания доказателствен материал в цялост по делото. В случая не можем да говорим за обвинения, базирани само и единствено на показанията на трима свидетели, които в  момента се намират в затвора. Естествено, че за дейността на групата ние няма как да съдим по други показания, няма как да ги подкрепим, освен такива, които са събрани от близки до групата. Дали са участници или не, това е предмет на разследване тепърва в наказателното производство”, обясни прокурор Даниела Попова.

Попова заяви още, че към момента прокуратурата няма никакви договорки с основните свидетели. Тя допълни, че за сега единствено свидетелски разкази свързват групата на „Килърите 3” с убийството на боса на ВИС-2 Георги Илиев. Пред съда Милчо Петров-Чироза, който заедно със 70-годишният Васил Василев-Бай Васо са обвинени за ръководители на групата, заяви, че положението, в което се намира е цирк, наложен от политическата обстановка в страната. Петров допълни като заключение, че се срамува, че е българин. 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА