16 Февруари, 2023 12:51 2 981 21

Демерджиев за пребития от полицаи младеж: Той съвсем не е подходил безобидно

  • иван демерджиев-
  • пребит-
  • младеж-
  • плевен

Много рядко органите на реда си позволяват да посегнат на някого, без да има провокация. Обикновено полицаят реагира, когато е нападнат”, поясни той

Демерджиев за пребития от полицаи младеж: Той съвсем не е подходил безобидно - 1

19-годишното момче, пребито пред дискотека в Плевен, не е подходило безобидно към ситуацията. Такова мнение изрази пред журналисти в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев. Бащата на пострадалия твърди, че синът му е бит от полицаи, които тогава не били на смяна, съобщи Нова ТВ.

„Всеки униформен, който си позволи противообществени прояви, най-често бива задържан от колегите си. Много внимателно трябва да се следят подобни случаи. Понякога има важни нюанси, които се спестяват. След като се изгледат внимателно кадрите от камерите, се вижда, че момчето е провокирало ситуацията. На финала на проверката сме. Много рядко органите на реда си позволяват да посегнат на някого, без да има провокация. Обикновено полицаят реагира, когато е нападнат”, поясни той.

За бития осмокласник в София

„Работи се по случая. Винаги се извършват незабавни проверки. Реагираме веднага и категорично. Няма я практиката да се водят дълги производства и проверки, които траят месеци с цел да се загуби интерес към случая”, каза Демерджиев.

За изборите

Относно предстоящия вот, вътрешният министър увери, че МВР ще предотврати купуването на гласове.

„След провеждането на няколко избора, министерството има добре установен механизъм за противодействие на купения вот. Бих казал, че работим като смазана машина”, каза още Демерджиев.

„Ще добавим малко енергия заради връщането на хартиената бюлетина. Очакваме по-голяма активност от хората, които искат да манипулират вота с различни престъпни практики”, допълни той. И категорично заяви, че ако се налага, ще има рокади по дирекциите.

Мигрантски натиск след трусовете в Турция?

Според Демерджиев няма предпоставки да очакваме мигрантска вълна от Турция след смъртоносните земетресения.

„Няма данни за сериозни придвижвания в Турция. В момента Бургас не е арена за преследване на мигранти. Мигрантският натиск е намалял", обясни още вътрешният министър.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    38 17 Отговор
    Да бе, нападнал банда полицаи.....
    Кога ще видим осъден полицай в затвора бе?!
    Стига скатава некадърните дюмбели!

    Коментиран от #4, #17

  • 2 Да, да

    20 24 Отговор
    Та може би правилно са му центрирали камбата.
  • 3 Зеления потник

    26 12 Отговор
    Те ченгетата само петима бе страх ги е било.Виж ако бяха 10 ченгета щяха да са по-спокойни.
  • 4 Последния Софиянец

    23 13 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Майката на младежа каза че след като е спрял да се бие са го удряли.Значи е почнал пръв.
  • 5 И дай

    30 13 Отговор
    да го пребият , щото решили , че не бил подходил " безобидно" , ли ? Аман от хитрините ти и адвокатски пинизи !
  • 6 Иван Вазов

    20 1 Отговор
    След резила на този екземпляр по време на т. нар. му визитата в Македония, където са го държали като прани гащи 3 часа на границата, тоя няма право да говори изобщо!!!
  • 7 Та те

    24 7 Отговор
    дори не са били на работа ! Почувствали се провокирани и пребили момчето ! С такава неуравновесена психика и нулев контрол дори и на своите действия , как може да работят в полицията ?
  • 8 Гн министре

    19 9 Отговор
    Това,което вашите подчинени са направили не е бой,а опит за убийство!Уволнение,на теб също!К ре те ни!
  • 9 Добресагонабили

    21 8 Отговор
    Младежът е помислил, че се намира в училище и се е нахвърлил върху полицаите така, както го е правил безнаказано срещу учителите си. Просто се е объркало момчето. И баща му не му помага, разлайвайки пресата. Спазването на правилата охранява живота на участниците в живеенето.
  • 10 Павел пенев

    10 1 Отговор
    Най корумпираните изборджии са от ДПС. Наблюдавайте внимателно действията на великия министър Демерджиев, за да видите ще има ли един турчин заловен да купува гласове?
  • 11 Горкото момче

    20 8 Отговор
    Не му се случва за пръв път да отиде на дискотека , за да се бие. И забележете- все на него. Небезизвестен в средите на плевенските келеши и бандити. Свидетели разказват, че той, както винаги пръв е скочил да се бие с полицаите, но този път се е ударил в бързия влак. Респект към униформените! За такава постъпка малкия келеш по света щеше вече да е осъден.
  • 12 Фактъ

    23 5 Отговор
    Този младеж е подобен на прокурорското синче в Перник . Посягал е винаги пръв с чувство за безнаказаност , но този път си е намерил майстора . От тук на татък няма да смее да посяга , боя все пак възпитава .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ти си

    7 3 Отговор
    .....19-годишното момче, пребито пред дискотека в Плевен, не е подходило безобидно към ситуацията. ...
    Полицаите обучени служители на реда ли са били обучени да деескалират ситуацията и да реагират адекватно или някакви мутри тип квартали батки ...
  • 15 Тук заприлича

    3 1 Отговор
    На челябинск
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шопо

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
    На КАТ също.
  • 18 Питам:

    6 1 Отговор
    "Няма я практиката да се водят дълги производства и проверки, които да траят с месеци за да се загуби интерес към случая"- заяви Демерджиев. А Случая с Милен Цветков, а случая с шуменския Жечко. Убитият - убит! Милост за престъпниците това е нашият боен девиз!
  • 19 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Усещам, че нашите политици и тези, които ги пазят, т.е. МВР, постъпват по някакъв начин , граничещ с идиотизма !! И сега , коскоджемити министър говори за КУПЕНИЯ ВОТ !! Гони се Михаля и се харчат пари на вятъра, вместо Полицията и МВР да изпълняват основното си задължение – да пазят гражданите от посегателствата на престъпници , да въдворяват ред и дисциплина в Обществото !!!
    З А Щ О Е Т А К А ??? Ако няма ПРОДАДЕН ВОТ , ще ли има КУПЕН ?? ЗАЩО се ловят сиромасите, които са подлъгани за дребни пари да продават ВОТ, а други да го КУПУВАТ . Има ли една "осъдена" Партия за подобно престъпно дияние ?? И има ли ЕДИН осъден , за който ясно и високо да е казано , в ИНТЕРЕС на КОЯ ПАРТИЯ вършат това престъпление ??
    Странна държава !! Нито демокрацията и – демокрация, нито партиите и – партии,!! Нито партийните им избраници - народни, нито Събранието им – народно. Ама то има ли нещо , което да не е фалшиво, лъжлшво, измамно в тази т.н държава ??? Истинно е само, че се събират данъци.............
  • 20 незнам

    5 0 Отговор
    Ако е от тези лекета, които като пият две ракии и започват да викат ела ме набии направо си си е намерил майсторите.
  • 21 и друсаните полицаи си имат оправдание

    0 0 Отговор
    Е пуснете записа пък ние ще преценим. Нали се правите на джендърите в америка. Там всяко видео от арест или нещо подобно. Веднага го споделят с обществото. Което ги е назначило на тая работа.