Last news in Fakti

9 Март, 2023 05:28 1 182 6

Крум Зарков: Няма срок, в който Узбекистан да каже ще върне ли Илиян Тодоров у нас

  • крум зарков-
  • министър-
  • правосъдие-
  • узбекистан-
  • илиян тодоров

От прокуратурата обявиха, че ще са им нужни два-три дни, за да преведат на руски над 200 страници материали по делото на осъдения за двойно убийство

Крум Зарков: Няма срок, в който Узбекистан да каже ще върне ли Илиян Тодоров у нас - 1
Снимка: БГНЕС

От Министерството на правосъдието са готови да изпратят в Узбекистан искането за екстрадиция на Илиян Тодоров веднага след като техният съд получи документите, предаде NOVA. От прокуратурата обявиха, че ще са им нужни два-три дни, за да преведат на руски над 200 страници материали по делото.

Няма конкретен срок, в който Узбекистан трябва да каже ще върне ли Илиян Тодоров у нас, след като българските власти официално поискат екстрадицията му. Документите все още не са изпратени през правосъдното ведомство, уточни ресорният министър Крум Зарков.

„Узбекистан следва собственото си право, което, признавам, не познавам добре, Но се надявам и вярвам, че традиционната процедура ще завърши успешно”, каза правосъдният министър Крум Зарков.

И докато властите у нас все още се подготвят да приберат осъдения за двойното убийство, бащата на една от жертвите реагира след думи на адвоката на Тодоров - Хари Хараламбиев пред NOVA.

Според Хари Хараламбиев - адвокат на осъдения Илиян Тодоров, свидетелските показния са били поляризирани. „От едната страна са свидетелите на потърпевшите, от другата - тези, които са в компанията на Илиян Тодоров. Нито един от свидетелите, нито един - нито едната страна, нито от другата, не каза: „аз видях Илиян да държи нож. Аз видях Илиян как намушка пострадалите”, каза Хараламбиев.

По думите на Михаил Въжаров - баща на убития Кирил Въжаров, „Естонката Сирет Пук, по време на тази видеоконферентна връзка, отново категорично заяви, че е видяла в ръката си той да държи нож, който е отворен”.

Когато бъде върнат у нас, Илиян Тодоров ще бъде откаран в Централния софийски затвор, където ще изтърпи присъдата си – доживотен затвор.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    4 0 Отговор
    Крум зарков тормози домашни любимци! Няма да му повдигнат обвинения, пазят го!
  • 2 Зарко

    2 0 Отговор
    За какво да го връща бе,за да го пуснете ли
  • 3 Де факто

    4 1 Отговор
    Айде пак оправдания как нещо не може да стане.4

    Коментиран от #4

  • 4 Седни и преведи на руски

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Де факто":

    200 страници за ден-два.Не стаа,а?Бащата е бил при Гешев.Гешев му казал до четвъртък-петък.Процедури-прокуратура,министерство.После там.Теб как ти се вижда?Да тръгнат хората на работа събота и неделя?Оня мишок го държат в капана.Май няма тия мангизи за се измъкне,а?Хихи,ще го карат на карето в СЦЗ.После ще си плаща гяволуко поне колкото австралийчето.
    Седи мирен.Много новини има да четеш за пернишкия мишок,син на партиец.
  • 5 Дали г-н министърът не е прав?

    1 0 Отговор
    Ако убиецът от Соло,успял да се измъкне от правосъдие след протекция на изключително влиятелни особи не е арестуван в Узбекистан за нареждане на банкомати карти,то министърът не може да знае кога ще го освободят.За нареждане,или други измами най-напред съдят в страната,а после предават престъпника.Иначе ще го предадат ненаказан.
  • 6 ???????

    0 0 Отговор
    КАЖИ ЗА КОТКАТА БЕ!!!!????