28 Март, 2023 17:26 3 088 14

20 години затвор за мъж, пребил до смърт приятелката си в Тетевен

  • мъж-
  • побой-
  • смърт-
  • жена-
  • тетевен

Обвиняемият - три пъти осъждан за хулиганство и пострадалата живеели на семейни начала, като често се карали, а спрямо жената бил упражняван психически и физически тормоз

20 години затвор за мъж, пребил до смърт приятелката си в Тетевен - 1
Снимка: shutterstock

По обвинение на прокуратурата в Ловеч, Върховният касационен съд окончателно осъди мъж за причиняване на смъртта на 29-годишна жена при условията на домашно насилие.

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура. След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителят е признат за виновен и е осъден по повдигнатото му от прокуратурата обвинение за виновен затова, че през нощта срещу 4 март 2021 г. в апартамент, след нанесен побой и с особена жестокост причинил смъртта на жената.

В резултат на причинените травми, младата жена е починала на 11 март 2021 г. в УМБАЛ-Плевен, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият - три пъти осъждан за хулиганство и пострадалата живеели на семейни начала, като често се карали, а спрямо жената бил упражняван психически и физически тормоз.

За упражненото домашно насилие пострадалата сезирала полицията, а през 2018 г. и Районният съд в Тетевен, като делото в съда било прекратено по желание на жената, след разкайване на мъжа и обещание да се поправи.

Поради влошените отношения пострадалата се е преместила да живее при майка си, но обвиняемият продължил да я преследва и заплашва. На 3 март 2021 г., вечерта двамата се срещнали в жилището на обвиняемия. Между тях е възникнал скандал, който преминал в побой над пострадалата.

В резултат от насилието тя е изпаднала в безсъзнание, но обвиняемият я оставил да лежи на леглото в спалнята. Едва сутринта, той се обадил по телефона на свой приятел и извикали бърза помощ. Жената е била откарана в болницата в дълбока кома с видими наранявания, където на 11 март 2021 г. е починала.

За извършеното престъпление Окръжен съд-Ловеч е осъдил мъжа на доживотен затвор и да заплати на близките на убитата обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на общо 900 000 лева, като това наказание е потвърдено от Апелативен съд-Велико Търново.

Върховният касационен съд е изменил присъдата, като е намалил наложеното наказание от доживотен затвор на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Обвиняемият е оставен за постоянен в ареста и присъдата е приведена в изпълнение.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 и кво от това?

    9 0 Отговор
    Тетевенци пиеници!
  • 5 Е па

    21 1 Отговор
    Малко са му 20 години
    Толкова ли е евтин човешкия живот
  • 6 Българка

    14 1 Отговор
    На този трябва доживотензатвор.Само20г.,толкова ли струва човешкия живот?
  • 7 Шопо

    8 4 Отговор
    Двамата се срещнали в жилището на обвиняемия.
    Какво е търсила там щом не иска да го вижда?
  • 8 Ако беше милиционер?

    5 0 Отговор
    Щеше да го пуснат под гаранция за 5 000 лева! Казвам го защото знам. А какво стана със 48 годишния милиционер дето изнасилвал 14 годишна знаете ли? НИЩО!!!

    Коментиран от #10

  • 9 Емо

    5 0 Отговор
    Както казва съда, проблемът на пребития си е негов. Да е жив и здрав бияча, че благодарение на него вземаме заплати и ние, и прокурорите, и затворите, и съдебната охрана. Да излезе от затвора, пак да пребие някого, та да имаме работа и да падат пари. Ако ги нямаше тия, нали щяхме да умрем от глад.
    Идеалното общество, ако липсва в него престъпност, няма да има полиция, служби, армия, съд, прокуратура. Въпросът е какво ще правят тези, които в момента работят като такива. Отговорът - ами ще станат престъпници.
  • 10 шопо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ако беше милиционер?":

    Най голямата организирана престъпна група е МВР.
    Всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 избирател

    5 0 Отговор
    До всички организатори на референдуми: Инициирайте провеждане на референдум за УДВОЯВАНЕ размера на наказанията при тежки умишлени престъпления срещу личността. Това е много по-важно за оцеляването на българския народ.
  • 13 А защо

    4 0 Отговор
    ВКС е намалил присъдата от доживотен затвор на 20 години? Могат ли да дадат смислено обяснение? Щото тоя боклук ще излезе има-няма след 15 години и ще продължи с убийствата.
  • 14 ИВАН ВАЗОВ

    1 0 Отговор
    ТЕТЕВЕН БЕШЕ СТРАХОТЕН ГРАД СЕГА Е ЕДНА ПОМИЯ