Last news in Fakti

8 Април, 2023 16:35 2 365 1

Хванаха туроператори в нарушения на Лесово

  • туроператори-
  • нарушения-
  • лесово

През изминалата нощ са проверени 12 автобуса, пътуващи в посока Турция. В четири от тях са пътували туристи на организирано туристическо пътуване, а в останалите осем автобуса е имало туристи до Одрин на еднодневно пътуване

Хванаха туроператори в нарушения на Лесово - 1
Снимка: Министерство на туризма

При нощна проверка на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Лесово – Хамзабейли“ за нелоялни практики при организираните пътувания, са установени пропуски при двама туроператори, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

През изминалата нощ са проверени 12 автобуса, пътуващи в посока Турция. В четири от тях са пътували туристи на организирано туристическо пътуване, а в останалите осем автобуса е имало туристи до Одрин на еднодневно пътуване.

При проверките е установена липса на издадени ваучери на туристите при двама туроператори, като от тях ще бъде изискано да се представят в Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ не установява нарушения при превозвачите. Икономическа полиция също не установява нарушения по време на проверката.

В края на март беше направена такава проверка и на ГКПП „Капитан Андреево“. Тогава беше установено само едно нарушение - в един от автобусите липсваше фактура за услугата на туристите.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голям тур

    0 0 Отговор
    проф.Рачев и той е търмък