Last news in Fakti

24 Април, 2023 12:43 1 526 6

Социален работник присвоил над 14 000 лв. от лица под запрещение

  • социален работник-
  • присвояване-
  • лица под запрещение

Обвиняемият И.И. работел в Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) като социален работник. Освен това той бил настойник на две лица – И.М. и Е.И., поставени под пълно запрещение

Социален работник присвоил над 14 000 лв. от лица под запрещение - 1

Районната прокуратура във Видин повдигна обвинение на социален работник в Център за настаняване от семеен тип. Според обвинението той е присвоил незаконно над 14 000 лева от сметките на две лица под запрещение, на които е настойник.

Обвиняемият И.И. работел в Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) като социален работник. Освен това той бил настойник на две лица – И.М. и Е.И., поставени под пълно запрещение.

В хода на разследването е било установено, че обвиняемият И.И. направил 14 искания до Районен съд - Белоградчик за разрешение за теглене на суми от сметките на И.М. и Е.И. Към тях той приложил неистински частни документи, на които бил придаден вид, че представляват мнение на настойническия съвет към ЦНСТ относно нуждите им. Такова мнение се изисква по силата на разпоредбите на Семейния кодекс.

Действайки по този начин, обвиняемият И.И. изтеглил от сметките на поставените под запрещение лица 14 267,99 лева, които не употребил за техните нужди, а противозаконно присвоил, посочват от прокуратурата.

Повдигнато му е обвинение в противозаконно присвояване и съзнателно ползване на документи с невярно съдържание.

Разследването е образувано след като председателят на Настойническия съвет на Центъра за настаняване от семеен тип констатирал злоупотреба с личните средства на настанените в него И.М. и Е.И. и подал сигнал.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре, че

    6 0 Отговор
    Не е бил настойник на повече лица под запрещение ..
  • 2 Искам да съм настойник

    5 0 Отговор
    На банкянският

    Коментиран от #4

  • 3 Да се

    6 0 Отговор
    облагодетелстваш от най - бедните и безпомощните ? Що за същество е тоя ?!
  • 4 Доган

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Искам да съм настойник":

    Няма как,изпреварих те още през 90-те.

    Коментиран от #5

  • 5 Ами тогава

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Доган":

    Да ти стана настойник на тебе...
  • 6 въпросче

    3 0 Отговор
    Как не го е срам? В Библията,в 10-те Божии заповеди е написано:Не кради!