Last news in Fakti

19 Юни, 2023 10:51 3 471 9

Още двама българи, издирвани с червена бюлетина, са в Южна Африка

  • патрулка-
  • полиция-
  • мерки

Нови разкрития

Още двама българи, издирвани с червена бюлетина, са в  Южна Африка - 1
Снимка: БГНЕС

Още двама българи, издирвани с червена бюлетина от Интерпол се намират в Кейптаун, където бе убит Красимир Каменов-Къро, твърди netwerk24.com.

Става въпрос за Станислав Севдалинов Стаменов и Георги Руменов Стефанов. Стаменов е бивш бодигард на Таки, а Стефанов е бивш такъв.

Dailymaverick.co.za разкрива, че човек с имената на Стаменов е в регистъра на външното ни министерство, след като е поискал да гласува в чужбина. Той посочва, че живее в Кейптаун и ще даде своя вот в секцията, организирана в местен хотел.

Според сайта на Интерпол Стаменов се издирва и за трафик на наркотици в Румъния.

В сайта на румънската полиция може да се открие, че го водят като беглец от правосъдието. Той се издирва заради 16-годишна присъда за "внос на високорискови наркотици в страната".

Според изявление на Дирекция за разследване на организираната престъпност и тероризъм в Букурещ Стаменов е част от синдикат за внос на хероин в страната.

В случая на Стаменов в червената бюлетина на Интерпол се посочва, че в България се издирва във връзка с убийство и обвинения в "организирана криминална група", пише 24 часа.

През 2020 г. се появиха данни в България, че Стефанов е свързан със смъртта на надзирател в затвора през 2016 г., след което "изчезва".

Полицията в Южна Африка (SAPS) няма подготовка да дискутира Стаменов и Стефанов.

На въпрос дали издирвани българи са в Южна Африка, говорителят на националната полиция бригадир Атленда Мате заяви, че SAPS и Интерпол само могат да потвърдят, че има червена бюлетина и тя се обработва.

Тя отказва да даде подробности за червената бюлетина, но това означава, че издирвани престъпници са в страната.

"SAPS и Интерпол не искат да коментират текущо разследване, след като това може да му навреди. То се намира в напреднала и доста трудна фаза", заяви Мате.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    12 0 Отговор
    Да им дават прахче за инфаркт и на тях 😉
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор
    Ех пуста география ❗
    Южна и Северна Африка са различни от РЮА ❗
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кого

    8 0 Отговор
    ще командироват сега да ги....... търси ?
  • 6 Прокопий

    25 0 Отговор
    Единият е бивш бодигард, А другият е бивш такъв...

    Поздравявам журналистката за ясния и разбираем, богат на словоформи и смисъл и лишен от тавтологии и неясноти език!

    Коментиран от #9

  • 7 Перо

    8 1 Отговор
    Хората на тиквата ще гласуват и на луната!

    Коментиран от #8

  • 8 Ма верно са много умни

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    Избягал от правосъдието по нечие нареждане с любезното съдействие на тия, дето трябвало да ги опандизят и изведнъж хопп....... идентифицира се като избирател с точния адрес. Не е за вярване. Властите няма да го върнат, но може да му осигурят полет със специален костюм.
  • 9 Така е...

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Прокопий":

    А за говорителя на тамошната полиция-бригадир Мате нещо да кажете....Ало мисирката-да ти обясня ли разликата между "бригадир" и "бригаден генерал",каквото е званието на полицейският служител?Мисирката явно е отгледана в някое ТКЗС....