Last news in Fakti

10 Ноември, 2013 16:57 1 524 0

В Кипър разследват българи и гинеколог за търговия с бебета

  • бебе-
  • кипър-
  • мария

Съсловната организация на лекарите запазва мълчание и очаква официалните данни от разследването преди да вземе отношение

Седмици след като Гърция беше разтърсена от съдбата на 4-годишния русокос ангел от България – Мария, отглеждана от цигански катун в Гърция, в Кипър задържаха българска двойка при опит да продаде незаконно детето си на местни бездетни родители.

Случаят се разиграва в Ларнака и в него е намесен известен гинеколог, който влязъл в ролята на посредник в сделката, съобщават местните издания.  Съдът и следствието продължават работа по случая.

Неговото начало е поставено през април миналата година, когато в клиниката се появява българката с молба за аборт. След прегледа гинекологът успява да я убеди да задържи плода, а той ще се погрижи да намери приемни родители.

Според публикациите в кипърските медии на биологичната майка била обещана парична сума, ако роди здраво дете. През седмицата тя ражда здраво момченце, а в петък е изписана. Малко по-късно в болницата идват приемните родители. Минути по-късно идва и полицията.

Според неофициалната информация тя била предупредена от колега на гинеколога, че се подготвя продажба на бебето. По първоначалната информация докторът е трябвало да получи хонорар от 10 000 евро.

Съсловната организация на лекарите запазва мълчание и очаква официалните данни от разследването преди да вземе отношение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА