Last news in Fakti

10 Март, 2014 13:46 2 216 2

Ромски картел за „руси ангели“ в Гърция

  • русия ангел-
  • мария

Властите в Катерини се усъмнили, когато видели напредналата възраст на предполагаемата родилка – 58 години

Гръцкият град Катерини е потресен от съдбата на 8-месечното българско момиченце Соня, отвлечено от ромско семейство, което се опитало да го продаде, съобщава в. „Етнос“.

Вестникът отбелязва, че

малката Соня има съдбата на 5-годишната Мария,

която стана популярна в Гърция като Русия ангел.

8-месечното бебе е настанено в детското отделение на болницата в Катерини, а в ареста са задържани 59-годишен ром и неговата 58-годишна спътница в живота. Двамата живеели на семейни начала. При разпита те се оправдали, че от състрадание взели детето от 42-годишната Елефтерия Димопуло от Фарсала, за да го гледат. В момента тя заедно с 39-годишния си спътник Христос Салис се намират в затвора в атинския затвор Коридалос заради опита им от миналата година да продадат Русия ангел Мария.

ДНК тестовете обаче показали, че няма генетична връзка между Соня и членовете на бандата.

8-месечното момиченце, както и 5-годишната Мария, имали издадени

актове за раждане от властите в Атина

Казусът започнал да се разплита, след като по-рано на няколко пъти арестуваната сега двойка се опитала да регистрира детето в община Катерини, за да получава социални помощи. Според в. „Етнос“ властите в Атина са нарушили правилата за издаване на документи през миналия септември, когато Соня се сдобила с лекота с акт за раждане. Властите в Катерини обаче се усъмнили, когато видели напредналата възраст на предполагаемата майка – 58 години, и

отказали да регистрират детето

Това не отчаяло ромската двойка и тя месец по-късно отново подала документи.

Това накарало социалните служби да сигнализират полицията, която започнала разследване.

Силите на реда коментират, че двата случая на Соня и Мария показват, че в Гърция има добре разработен канал за трафик и продажба на бебета. Властите в момента издирват истинските родители на малката Соня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rock Stenley

    0 0 Отговор
    аре стига простотий рус ангел червен ангел, просто прецакано днк на най обикновен циганин

    Коментиран от #2

  • 2 bugs_bunny

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Rock Stenley":

    Бравос на автора. Прочети първо. Как могат в Атина да издадат свидетелство за раждане на 58 - годишна жена? Чети, Rock Stenley, преди да коментираш ....
Новини по държави: