Last news in Fakti

9 Декември, 2013 17:39 1 476 0

Нападателят на Виктория ще лежи 11 месеца за бягството си през границата

  • нападателят-
  • виктория-
  • ще лежи-
  • 11 месеца-
  • салахедин бин аладин

Прокуратурата в Свиленград проверява и случая с бежанците

Нападателят на Виктория ще лежи 11 месеца за бягството си през границата - 1
Снимка: БГНЕС

20-годишният алжирец Салахедин Бин Аладин, обвиняем в грабеж и опит за убийство на българката Виктория Христова, бе осъден от Районен съд Свиленград за нелегално преминаване на границата. Районният съд даде на чужденеца ефективна присъда от 8 месеца, съобщи "Старият мост".

При влизането си в България преди близо година той е бил осъден 3 месеца условно за незаконно преминаване на границата от Районен съд – Елхово и тази санкция се прибавя към наложената от свиленградските магистрати. Така Аладин ще лежи в затвора общо 11 месеца за незаконно преминаване на границата. Отделно ще бъде съден за грабеж и опит за убийство на 20-годишната студентка.

Както „Старият мост“ пръв писа, в тукашната прокуратура срещу него бе образувано дело по чл. 279 от Наказателния кодекс. Той бе докаран с конвой в Свиленград в четвъртък. По принцип срокът за разследване е два месеца, но делото приключи по-бързо.

В невижданата акция по залавянето на алжиреца участваха 150 униформени полицаи, граничари и жандармерия, които блокираха с. Мезек, в издирването се включиха и местни хора. Аладин обаче успял да премине през границата и бе заловен от гръцката полиция. Софиийският градски съд му наложи постоянна мярка „задържане под стража“. На заседанието Салахедин Бин Аладин обяви, че всъщност се казвал Фудат Абдул Кадер, а на влизане в страната е казал фалшиво име.

Междувременно районната прокуратура в Свиленград проверява размириците в бежанския лагер в Любимец в края на ноември. Тогава при сблъсъци между униформени и чужденци пострадаха 2-ма полицаи и 3-ма алжирци. Държавното обвинение в пограничния регион се е самосезирало за случая от публикациите в медиите. По случая е образувана проверка. За инцидента се разчу след сигнал на алжирския посланик у нас, който показа снимки на сънародниците си, пострадали при сблъсъците в Любимец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА