Last news in Fakti

4 Март, 2014 18:13 1 373 1

12 години затвор за алжиреца Аладин за нападението над Виктория

  • салахедин бин аладин-
  • обвинителен акт-
  • убийство-
  • виктория

Алжирецът се призна за виновен

12 години затвор за алжиреца Аладин за нападението над Виктория - 1
Снимка МВР

12 години затвор постанови Софийски градски съд за алжиреца Салахедин бин Аладин, който нападна 20-годишната студентка Виктория в столицата, съобщи БНР.

Аладин се призна за виновен за нападението над Виктория Христова. Делото влиза в съда 4 месеца, след като мъжът ограби и намушка с нож младата жена.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Освен за грабеж и убийство на Виктория, която беше конституирана и като частен обвинител по делото, Бин Аладин се оказа обвинен и за още един грабеж и опит за грабеж.

Малко преди да нападне Виктория на 1-ви ноември вечерта в денонощен магазин, в който тя е работила, той ограбил с нож в ръка Радосвета Дракева и се опитал да открадне телефон и други вещи на още трима души. Общата стойност на плячката на Бин Аладин, по изчисление на прокуратурата, е близо 1500 лева.

Само Виктория Христова и Радосвета Дракева бяха конституирани като частни обвинители, останалите трима пострадали отказаха, но поискаха от съда да го накаже.

На съд за помагачество на алжиреца е и Александър Симеонов - Асо, който му е помогнал да се укрие след нападението над Виктория и благодарение на което Бин Аладин успява да стигне до Гърция, където беше задържан от гръцките власти. Симеонов също се призна за виновен, което автоматично сваля наказанията и на двамата с една трета.

Току-що прокуратурата поиска Бил Аладин да излежи 20 години в затвора, с редукцията това означава наказание от 13 години. За Александър Симеонов прокуратурата дори се съгласи на условно наказание заради съдействието, което е оказал. Наказанието, което иска държавното обвинение е две години и шест месеца условно. Предстои съдът да се произнесе, вероятно това ще стане до края на днешния ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слонобикотръбозъб

    0 0 Отговор