Last news in Fakti

3 Януари, 2014 15:38 2 947 0

Над 3 тона наркотици иззеха властите в Китай

  • китай-
  • наркотици-
  • спецакция-
  • метамфетамин

Производството на наркотици е основен поминък в китайско село

Над 3 тона наркотици иззеха властите в Китай - 1
Снимки: Синхуа/БТА

Полицията в Китай конфискува 3 тона метамфетамин и арестува 182 души по време на акция в село в южната част на страната, съобщават властите, цитирани от Би Би Си.

Наркотикът, известен още като „кристал мет“ или "лед", е намерен в село Боше, край град Луфенг в провинция Гуандун (Кантон).

Полицията заяви пред държавните медии, че повече от една трета от метамфетамина в Китай през последните три години идва от Луфенг.

В спецакцията са участвали най-малко 3000 полицейски служители, два хеликоптера и моторници, се казва в официално изявление на властите.

Операцията започна на 29 декември, но официално тя бе разгласена късно снощи.

В допълнение към трите тона метамфетамин, са задържани и 260 килограма  кетамин на прах и други суровини, използвани в производството на наркотици.

"Селото, което е с население от около 14 000 души, е направило незаконното производство на дрога свой основен поминък, като е имало защитата на местните власти", се казва в изявлението на полицията, цитирано от АП.

Редица семейства, които живеят в Боше са били разследвани във връзка с наркотици през годините, добавят властите.

Не е ясно на каква стойност са иззетата синтетична дрога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА