Last news in Fakti

10 Януари, 2014 12:34 13 690 0

Седем бандити задържани за убийството на Мис Венецуела

  • мис венецуела-
  • моника спиър-
  • задържани-
  • убийство

Най-младият от тях е едва 15-годишен

Седем бандити задържани за убийството на Мис Венецуела - 1
Погребението на актрисата модел Моника Спиър във венецуелската столица Каракас. Снимки: АП/БТА

Във Венецуела задържаха седем души, заподозрени за жестокото убийство на Мис Венецуела 2004 Моника Спиър и бившият й съпруг Томас Хенри Бери, съобщи АП. По предварителна информация петима от тях са членове на местната бандитска групировка „Лос Рапидитос“, а другите двама – техни непълнолетни съучастници.

Най-младият от престъпниците е 15-годишен, а останалите са на възраст от 17 до 39 години. Сред арестуваните е и главатарят им, по прякор Дебелия Данило.

По данни на полицията, в нападението са участвали 11 души, четирима от които все още са на свобода. Бандата обирала автомобили по магистралата в близост до пристанищния град Пуерто Кабейо.

Главната улика, помогнала да се открият следите им, била цифрова видеокамера, принадлежаща на жертвите. Тя е намерена при обиск в дома на един от заподозрените. Оръжието на престъплението обаче засега липсва.

Двойката беше ликвидирана на 6 януари, когато колата им спукала две гуми от остър предмет, вероятно поставен на пътя от бандитите. Актрисата и съпругът й опитали да се предпазят от нападателите, като се затворят в автомобила, но по тях бил открит огън.

Ирландецът Томас получил няколко куршума в тялото, а актрисата била смъртоносно ранена в гърдите и под мишницата. Единственият оцелял е 5-годишната им дъщеричка Майя, която станала свидетел на гибелта на родителите си. Тя също била ранена, но в крака и няма опасност за живота й.

Според британското издание „Мирър“, Моника и Томас Бери били от 2 години в развод, но си останали приятели и напоследък се готвели да отново да се съберат.

Трагичният инцидент потресе Венецуела, а президентът Николас Мадуро го нарече „зверско престъпление“. Жителите на страната масово коментират, че властите явно не са в състояние да се справят с ръста на престъпността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА