Last news in Fakti

15 Януари, 2014 14:31 2 157 1

Двама ужилили фирма с 8 тона дизел

  • дизел-
  • 8 тона-
  • двама ужилили-
  • фирма

След кратко разследване били открити от полицията

Криминалисти разкриха схема за неправомерно зареждане на 8000 литра дизелово гориво, съобщиха от ОДМВР-София.

Разследването по случая започнало на 11 януари след подаден сигнал в РУП- Костинброд. Управител на фирма в село Петърч сигнализирал, че за времето от 30 декември до 9 януари от бензиностанция в Ботевград са извършени неправомерни зареждания на около 8 тона дизелово гориво с карта, издадена за един от служебните камиони.

От проведените оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия на криминалисти от районните управления в Ботевград, Костинброд и ОДМВР- София било установено, че зарежданията са извършени от двама ботевградчани на 53 и 36 години. При последвалото претърсване и изземване в жилищата им са намерени и иззети инкриминираната карта, множество касови бонове за част от извършените зареждания и други веществени доказателства.

Още същия ден служителите на реда  задържали единия извършител,  а след кратко издирване на 12 януари е задържан и неговият съучастник. В хода на разследването са установени и разпитани и лица, закупили от двамата дизеловото гориво. По данни на тъжителя общата стойност на нанесената му щета възлиза на 19 827 лева.

По случая в РУП- Костинброд е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 249, ал.1, във връзка с чл. 26 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dimo Zamfirov

    0 0 Отговор
    В тая държава докато не започнат да режат ръце за кражба ще е така.Ще плащаме на адвокатти,прокурори и съдии и накрая ограбения ще трябва да се извини на крадеца.