Last news in Fakti

19 Март, 2024 14:17 982 12

Софийска градска прокуратура прекрати разследването срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов

  • софийска градска прокуратура-
  • прекратяване-
  • разследване-
  • бисер михайлов

Досъдебното производство бе образувано на 13 октомври миналата година, в случай на неотложност. Според първоначалната информация предния ден около 23:30 часа в Перник, е причинена средна телесна повреда на Биляна Михайлова, при условията на домашно насилие, като деянието е извършено от магистрата

Софийска градска прокуратура прекрати разследването срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов - 1
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура прекрати наказателното производство срещу прокурора от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов. Това съобщиха от държавното обвинение, цитирани от БНТ.

Досъдебното производство бе образувано на 13 октомври миналата година, в случай на неотложност. Според първоначалната информация предния ден около 23:30 часа в Перник, е причинена средна телесна повреда на Биляна Михайлова, при условията на домашно насилие, като деянието е извършено от магистрата.

В хода на разследването са разпитани петнадесет свидетели. Приобщени са медицински документи. Извършен е оглед на местопроизшествие. Приобщен е запис от Национална система 112, назначена и изготвена е техническа експертиза на записа. Извършено е освидетелстване на прокурора и съпругата му.

Назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи и две психиатрични и психологични.

Съгласно експертното заключение на Михайлова са причинени увреждания, които са окачествени като временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Травматичните увреждания са били причинени по време на възникнал скандал между съпрузите и имат характер на лека телесна повреда.

В същото време на Михайлов са причинени увреждания, който също е с лека телесна повреда.

Вещите лица отхвърлят възможността Михайлова да е била в безсъзнание.

В последващите си показания тя посочва, че съпругът ѝ не я е удрял и при опит от негова страна да я отблъсне, тя изгубила равновесие и паднала.

По време на възникналия конфликт съпрузите са били сами и не е имало други свидетели очевидци, които лично да са възприели случилото се.

Предвид липсата на очевидци, извън страните в конфликта, и показанията на Михайлова, не може да бъде установено по несъмнен начин коя е била активната страна в конфликта, кое действително е било лицето, обект на противоправно поведение, както и кои от нараняванията и по отношение на кое от лицата са били причинени умишлено.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    9 7 Отговор
    Поредният пират излезе сух от морето.

    Коментиран от #2

  • 2 Егати сайта

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    На всяка статия първи ако не е скъперника софиянец, ще е еврейското псе.
  • 3 Преби

    11 0 Отговор
    зверски жена си , тя оттегли показанията си и той "чист" ! Ще обвинява другите !
  • 4 Ми добре

    14 0 Отговор
    Сега оная, дето била паднала, да плати експертизите. Другите чакат с години. Що не е казала в самото начало, че е "паднала", ами разиграва сумалък народ .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Све

    6 0 Отговор
    Дано другото падане да не е с фатален край...
  • 7 ИЗПРАХА МЕ

    8 0 Отговор
    ТАТКОТО
  • 8 Лост

    5 0 Отговор
    Да вземат да се избият помежду си ,че да има работа и за гробарите.
  • 9 Сила

    7 0 Отговор
    ПЕРНИШКИ УРОДИ..... ЦЯЛО СЕМЕЙСТВО ПРИМИТИВНИ УРОДИ...... ДА СЕ ИЗБИЯТ ВЗАИМНО ЩЕ Е НАЙ ДОБРЕ ЗА ТОЯ ДИВАШКИ ГРАД
  • 10 каскет

    1 0 Отговор
    Гарван на гарвано очи не вади - мафията се е сглобила яко
  • 11 каскет

    0 0 Отговор
    Изпраха го и тоя отрочето пак ще започне да пребива
  • 12 ДРТ ПРЧ

    0 0 Отговор
    ТО СЪС СЪЩИЯ УСПЕХ МОЖЕХА ДА ГЛЕДАТ ДЕЛОТО НЕ В СОФИЯ, А В СИЛИСТРА. ВЪПРЕКИ ЧЕ СЕ КАСАЕ ЗА ЛЕКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА /ЧЛ.130 АЛ.1 ОТ НК/ ПРИ ЖЕЛАНИЕ ОТ СТРАНА НА ПОСТРАДАЛАТА ТО МАЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ В СЪДА С ТЪЖБА, НО КАКТО ЗНАЕМ НИКОЙ НЕ РЕЖЕ КЛОНА НА КОЙТО СЕДИ ПРЕДИ ДА СЕ Е ХВАНАЛ ЗА ДРУГ КЛОН. СКОРО МОЖЕ И ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ