Last news in Fakti

21 Март, 2024 20:40 3 930 14

Бизюрев каза как е станало убийството в Цалапица

  • рангел бизюрев-
  • убийство-
  • цалапица

Желанието и намерението на Рангел са били единствено и само да осъществи връзка с Митко и да си изяснят отношенията

Бизюрев каза как е станало убийството в Цалапица - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Рангел Бизюрев, заподозрян за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, вече е в България. Той беше екстрадиран късно снощи с полет от Кралство Дания през Мюнхен, а днес вече се изправи пред съда в Пловдив, съобщи Нова тв.

Бизюрев даде пълни показания при почти 5-часов разпит. Според неговата версия в основата на убийството стои обида. Предната вечер чул неприятни квалификации по свой адрес и поискал да се срещне с Димитър, за да изяснят отношенията си. Вместо диалог, се стигнало до спор. Рангел нанесъл четири удара по тялото на Димитър – за да го сплаши. Пред разследващите обяснил, че младият мъж бил мъртъв, когато го е заровил. Избягал от България, защото изпаднал в паника.

Адвокатът на Бизюрев - Димитър Колев, поиска той да бъде пуснат под домашен арест с електронна гривна. Съдът отказа, защото има опасност той да се укрие, да извърши ново престъпление, както и да повлияе на показанията на останалите свидетели. Защитникът обясни, че става дума за инцидент. С Димитър влязъл в пререкание заради отправени обиди. Но отрича в нанасянето на ударите да са участвали близнаците.

„Един свидетел е заявил на Рангел Бизюрев, че Митко предната вечер го е обидил няколко пъти. Искал да разговаря с него и са се срещнали. Бизюрев не отрича, че е нанесъл четири удара, но отрича тези удари да са били насочени в областта на главата”, каза Колев.

Майката на убития Димитър заяви, че не вярва на тази версия и поиска ново разследване. „Митко как се закопа на 40 см? Всички са участници. Трябва да бъдат извършени качествени разпити, разследване – всичко”, заяви Атанаска Бакалова.

Рангел Бизюрев е привлечен като обвиняем за това, че на 20 юли миналата година в с. Цалапица умишлено е умъртвил Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост.

Обвиняемият Бизюрев беше обявен за издирване през юли 2023 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември той беше установен и задържан в град в Кралство Дания. На 20 март беше предаден на съдебните власти в България, след решение на две съдебни инстанции в Кралство Дания.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    34 5 Отговор
    Казал каквото му казал адвоката.
  • 2 Селска чест

    36 1 Отговор
    Един в гроба и трима по затворите .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дрън дрън та пляс

    13 0 Отговор
    Кой на кого какво е дължал?
  • 5 В едно грешиш

    44 3 Отговор

    До коментар #3 от "Да, бе":

    Близките на момчето направиха случая публично достояние и при нашите съдебни органи така трябва. Иначе всичко се потулва.

    Коментиран от #6

  • 6 Да, бе

    14 5 Отговор

    До коментар #5 от "В едно грешиш":

    Информация за близките е едно, а печелене на медийно внимание е съвсем друго. Чакалска работа.
  • 7 Рокстеди

    14 9 Отговор
    Е според вас тоя като си признава убийството какво повече искат тия,да каже ,че са участвали Папата,Тръмп и Митьо Очите ли ?
  • 8 Опааа

    14 1 Отговор
    Срещнали се двама келеши-селтаци и те така те!
  • 9 бай Гъдю

    8 0 Отговор
    Какви са били тези четири удара по тялото, та да умъртвят младия мъж? Нещо тренирано ще да е...

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Искрена

    0 0 Отговор
    Колосални беззакония в България!!! Недосегаеми закононарушители , подкупни правораздавателни органи, КОРУПЦИЯ разяжда държавата като гангрена!!!
    Населението - деморализирано до отчаяние, напуска мутренската ни държава с НЕИЗМЕННО ЛЯВО УПРАВЛЕНИЕ . И точно това управление е причина и генератор на ужасяващата корупция: КАЛПАВ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ!!!