Last news in Fakti

24 Март, 2024 08:45 1 072 6

Цалапица продължава да иска справедливост за убития Димитър Малинов

  • цалапица-
  • убийство-
  • протест

Местните настояват за спиране на беззаконието

Цалапица продължава да иска справедливост за убития Димитър Малинов - 1
Снимка: БНР

Близките и приятелите на убития Димитър Малинов от Цалапица излизат днес отново на протест, предаде БНР. Те настояват за справедливост и спиране на беззаконието.

Протестът започва в 16 часа в центъра на Цалапица.

„Подкрепете ни! Нека не оставаме ненаказани участниците в това убийство! Справедливост за Митко!“, пише в социалните мрежи майката на Митко – Атанаска Бакалова.

В четвъртък Окръжният съд остави обвинения за убийството Рангел Бизюрев за постоянно в ареста. Организирането на протеста идва след като за първи път обвиненият за убийството на Митко Рангел Бизюрев даде показания пред магистратите. Според тези показания до смъртта на Димитър се е стигнало след скарване и сбиване между двамата, като Рангел ударил 4 пъти по тялото Митко, а не по главата.

Адвокатът на Бизюрев твърди, че случилото се е инцидент. Думите му възмутиха майката на Димитър Атанаска Бакалова, която заяви, че и Бизюрев и близнаците Динкови са виновни за смъртта на сина ѝ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    1 5 Отговор
    Пътувах с автобус. Съобщиха, че следваща спирка е Цалапица. Чух едно дете да пита майка си" Мамо, щом това село е цяла пица има ли село половин пица" . Сериозно, на тия им хареса да протестират и да са в центъра на новините. Докараха убиеца , правораздавателните органи си вършат работата, кво още искат? Линч ли? Крие се истинският мотив за убийството. Защо Митко преди убийството отива при майка си да реве и да ѝ казва че е застрашен. Защо майка му не е сезирала полицията? Момчето можеше да е живо. Какво крият?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Моряка

    2 2 Отговор
    А защо вярват на убиеца,след като фактите показват обратното.Това може да се случи единствено в света у нашето уж справедливо правораздаване.
  • 3 Христина

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    Ако си баща дали така ще мислиш???? Има убит човек, заровен е жив... Нормално е близки, роднини и всички нормални хора да искат справедливост за убития. Само чрез протест обикновените хора могат да принудят корумпираните полицаи и магистрати да си свършат работата. В България за пари полицаите прикриват убийците, прокурорите замитат доказателствата, съдиите отсъждат "по вътрешна убеденост" и убийците остават не наказани. Дори сега, когато името на убиеца е известно на всички, адвоката му иска убиеца да бъде третиран като обикновен побойник. Жалко, че в България няма смъртна присъда за убийците, редно е за смърт да се плати с живота на убиеца, или с доживотен затвор!
  • 4 БраТ ПиТ

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    Защото този Митко се е заиграл с леко незаконни неща, както се знае неофициално.... ама да се реве само не става. Жалко за младежа, но никой не убива просто ей така! Ако се разровят ще стигнат до истината, която няма да е много приятна за близките на Митко!

    Коментиран от #5

  • 5 Пешо

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "БраТ ПиТ":

    Какви са били взаимоотношенията между убития и убийците, преди убийството, няма никакво значение. Факт е, че е убит човек, редно е убийците да получат наказание за стореното. Нищо не оправдава едно убийство, няма по жестоко престъпление от това да отнемеш живот. Браво на хората в Цалапица, без техните протести МВР, Прокуратура и Съд щяха, както при други случаи, да укрият доказателства и да прикрият убийците.

    Коментиран от #6

  • 6 БраТ ПиТ

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пешо":

    Да, факт е че никой няма право да отнеме живот! Но тук вече се задава и въпроса за възпитанието на днешната младеж, взаимоотношенията деца/родители, желанието за "луксозен и екстремен" живот, бързи и лесно спечелени пари(знаем как става).... и т.н....неща, които ако не се обясняват и споделят в семейството, че са само илюзорни ще водят след себе си до подобни инциденти! Или някой си мисли, че в случая родителите не носят отговорност за подобно поведение на децата си..!!!