Last news in Fakti

30 Май, 2024 12:54 1 474 7

Доживотен затвор за бащата, заклал 2-годишното си дете в Севлиево

  • заклано дете-
  • севлиево

Подсъдимият ще изтърпява наказанието си при първоначален специален режим, а със същата присъда той трябва да заплати на майката и сестрата на починалото дете съответно 80 000 и 30 000 лева

Доживотен затвор за бащата, заклал 2-годишното си дете в Севлиево - 1

Великотърновският апелативен съд потвърди присъда „доживотен затвор“ за баща, умъртвил малолетната си дъщеря в Севлиево на 4 февруари 2021 г., съобщиха от съда.

Апелативният съд във Велико Търново е потвърдил изцяло присъдата, постановена от Окръжен съд – Габрово, при която подсъдимият Даниел В. М. е бил признат за виновен, за това че на 4 февруари 2021 г., умишлено е умъртвил малолетната си рождена дъщеря, нанасяйки и разрез с нож, вследствие на което тя почива от остра загуба на кръв, посочват от съда.

Подсъдимият ще изтърпява наказанието си при първоначален специален режим, а със същата присъда той трябва да заплати на майката и сестрата на починалото дете съответно 80 000 и 30 000 лева.

Защитата на подсъдимия е входирала въззивна жалба за промяна на присъдата и в случай, че съдът приеме за виновен извършителя, да измени наказанието от „доживотен затвор“ в „лишаване от свобода“ за определен срок. Това е пледирано от защитата при наличие на хипотеза, в която извършителят е действал в състояние на невменяемост.

От Апелативния съд във Велико Търново посочват, че решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирната религия

    3 14 Отговор
    А не може ли осъденият като ревностен християнин да изтърпи присъдата си в някой манастир?
  • 2 родител

    17 0 Отговор
    Този трябваше да стане храна на лъвовете в зоопарка!!
  • 3 е има такива случаи

    8 2 Отговор
    избиват роднините и се самоубиват . Няма причини на пръв поглед . Явно социалната система не функционира . убиеца на луканов на свобода , на Петров също , а разликата полисманите и психолозите я отбелязват от Поетския жаргон . Социопатията и Професионалния убиец с поръчители и помагачи . В единия случай има ненормалност и налудност . В другия Заплащането кара килъра да претръпне и да убие целта . Даже военните не убиват никой . Все са на инженерни помощни и мирни мисии . Полисманите рядко също . Остават битовите убиици . Те правят по едно . После лежат за превъзпитание . Йотова ги пуска .
  • 4 Гост

    12 0 Отговор
    Никакво помилване, никакво намаляване на присъдата.
  • 5 Християнски ценности

    0 6 Отговор
    Принесъл е детето си в дар на Христа.

    Коментиран от #6

  • 6 Много си

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Християнски ценности":

    Теб що не са те принесли?!
  • 7 БгТопИдиот🇧🇬

    2 0 Отговор
    9 мм.