Last news in Fakti

31 Май, 2024 04:59 1 019 2

Дрогираният шофьор, блъснал три коли във Велико Търново, остава в ареста

  • велико търново-
  • дрогиран-
  • арест-
  • катастрофа

На 28 май той опита да избяга от полицейска проверка и предизвика катастрофа при преследването

Районният съд във Велико Търново остави в ареста 21-годишния неправоспособен и дрогиран водач, който на 28 май избяга от полицейска проверка и след преследване предизвика катастрофа с три автомобила под крепостта "Царевец" в града, предаде БНТ.

Денислав Славчев влезе в съдебната зала с качулка. Младежът от ловешкото село Катунец и неговият адвокат не пожелаха да говорят с журналисти. След по-малко от час съдията Даниел Йорданов от Великотърновския районен съд върна младежа в ареста, тъй като има опасност той да се укрие:

"Самите престъпления не са тежки, но начинът на осъществяването им, цялата му деятелност, ще има и най-вероятно нови обвинения към тези две, които са, има изготвяне на експертизи. Процесуалното му поведение е добро. Признава се за виновен и желае сключване на споразумение с прокуратурата."

21-годишният младеж е седнал зад волана на скъп спортен автомобил след употреба на наркотици. През нощта на 28 май е избягал от полицейска проверка в центъра на Велико Търново и при последвалото преследване под крепостта "Царевец" се ударил в контейнер за смет и в три автомобила.

На този етап му е повдигнато обвинение за неизпълнение на полицейско разпореждане и за шофиране след употреба на наркотици. Предстои изготвянето на експертиза за нанесените щети от катастрофата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    5 2 Отговор
    Дрогата не Прощава
  • 2 Не случайно момче,

    0 1 Отговор
    “Наше” момче е. С такива джипове случайни хора, няма. Спукана им е работата на съдиите и полицията. Условна и утре пак на свобода да мачка други.