Last news in Fakti

17 Февруари, 2014 15:18 2 111 0

Групата на Таки се изправя пред съда

  • групата-
  • таки-
  • съда-
  • прокуратурата-
  • христофорос никос аманатидис

Прокуратурата внесе в СНС обвинителен акт срещу 19 души

Днес Софийска градска прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу групата на Христофорос Никос Аманатидис - Таки, и Христо Хрант Вартерян - Исуса, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвинителният акт е срещу Борис Борисов, Камен Балбузанов, Кирил Муртов, Любомир Симеонов, Радостин Бързанов, Кирил Киров, Веселин Христов, Антон Калчев, Калоян Преждаров, Александър Пацов, Веселин Иванов, Веселин Иванов, Даниел Душков, Иван Бегов, Михаил Димитров, Павел и Веселин Ермалаеви, Панайот Мартинов и Георги Лазаров.

Те са обвинени за това, че в периода 2007 г. – декември 2010 г., в гр. София, са участвали в организирана престъпна група, образувана от Аманатидис и ръководена от него и Вартерян.

Групата е въоръжена, създадена е с користна цел, за да върши престъпления на територията на София - разпространение на наркотици, грабежи и нанасяне на телесни повреди. Създадена е през 2007 г. от Аманатидис и Вартерян. В периода 2008 г. – 2009 г. първо Аманатидис, а по-късно и Вартерян се укриват от органите на властта и ръководството на групата е поето от Борис Борисов.

По тази причина материалите, засягащи престъпната дейност на Аманатидис и Вартерян са отделени в самостоятелно наказателно производство, разследването по което продължава.

На всички членове е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, а по отношение на Борисов, Киров, Христов и Иванов - и за разпространение на наркотици на публично място.

На Пацов е повдигнато обвинение за грабеж, придружен с нанасяне на средна телесна повреда. Пацов е извършил престъплението в съучастие с Цветан Миленов, Любомир Костадинов, Илия Илиев, Асен Китанов, Васил Бекиров. Всички негови съучастници към момента са осъдени по друго производство и са с влязла в сила присъда.

По отношение на Лъчезар Димитров, който също е бил участник в групата, наказателното производство е приключило с одобрено от Специализирания наказателен съд споразумение. Наложено му е наказание 1 година и 6 месеца лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА