Last news in Fakti

25 Февруари, 2014 15:41 2 679 0

Спипаха българка с 1,3 кг хашиш в Италия

  • българка-
  • италия-
  • куриери-
  • мароканец-
  • хашиш-
  • ромски произход-
  • франция

Пликчетата с наркотик били прикрепени към гърба и корема й

Спипаха българка с 1,3 кг хашиш в Италия - 1
Снимка: Umbria24.it

Пратка хашиш от Франция за италианския град Перуджа бе разкрита с проследяването на доставчика на едро – мароканец, от години живеещ в Сполето, който довел полицията до куриерите: мъж и бременната му жена мароканци, млада българка и приятелят й румънец, съобщава umbria24.it. Пазителите на реда последвали северноафриканеца до паркинга на хотел, където се състояла размяната на пари и дрога. Наркотикът - 118 топчета хашиш, разделени в целофанени пликове, бил прикрепен към корема и гърба на българката.

Хашишът – килограм и 300 грама, вероятно с произход от Мароко, бил иззет. Според експертите, цената му на черния пазар би била 12 000-13 000 евро. Петимата са арестувани, като от тях е секвестирана и сума от 8000 евро.

Лидер на групата е 32-годишният мароканец, като и той, и четиримата му куриери – жители на Франция, досега не са били осъждани. Те не говорели нито дума италиански, ето защо униформените смятат, че пътуването им е било специално с цел да пласират големи количества наркотици освен вече конфискуваните. Четиримата слезли за срещата от автомобил с френски номера. Предполага се, че бременната е пъту,вала с тях, за да не буди групичката подозрения.

Разследването по случая продължава.

Две български гражданки на 19 и 31 години жени са били арестувани при обир на 44-годишна жена в италианския град Гавардо близо до Бреша, съобщи Informazionelibera.

Двете нагли обирджийки от ромски произход, безработни и без разрешение за престой в Италия, незабавно били отведени в затвора във Верциано, където са на разположение на съдебните власти.

Сигналът за инцидента бил получен около 16.30 часа в събота. Жертвата обяснила, че младите циганки се приближили до нея, като бързо и ловко й измъкнали портфейла от чантата. Те били намерени малко по-късно, докато се опитвали да се скрият между паркиралите коли зад скупермаркет на „Лидъл“. След като били разпознати от ограбената, полицията ги арестувала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА