6 Март, 2014 19:45 3 154 0

Български фирми и подставени лица точат милиони от възрастен белгиец

  • български-
  • фирми-
  • подставени лица-
  • точат-
  • милиони-
  • възрастен-
  • белгиец

Български фирми и подставени лица точат милиони от възрастен белгиец. За такава престъпна схема разказаха в предаването “На Ръба” 4-7 в ефира на “Канал 3” собствениците на строителна фирма Илия и Надежда Илиеви. Ходенето по мъките за двойката, която неволно се оказва замесена в постановката, започва преди почти две години — юни 2012. Тогава с бизнесмена Илиев се свързват подставени лица, които му предлагат да започне строителството на фотоволтаична централа.

Подписването на договора следва почти мълниеносно, а самото строителство на ВЕИ-съоръжението отнема по-малко от 2 месеца. Скоро обаче сем. Илиеви осъзнават, че нещо не е наред. Тяхната строителна фирма, която реално по договор е изпълнител на обекта, се оказва изместена от свой доскорошен подизпълнител, достъпът им до площадката и оборудването бива прекратен, а последният транш по договора на стойност 380 000 лева, така и не стига до тях.

Следва поток от жалби и сигнали до органите на МВР и ямболската прокуратура. Институциите обаче мълчат, а докъде са стигнали проверките остава неясно и досега. Междувременно семейството започва да получава смъртни заплахи. В студиото на „Канал 3“ пред водещата Наталия Габарева двойката призна, че се чувства заплашена. Те стигнали до там, че в момента двете им деца не живеят при тях, за да не пострадат ако последва саморазправа.

„Канал 3“ се заема да разплете случая и да получи становищата както на Министерството на вътрешните работи и на Прокуратурата, така и на ответната страна по казуса — Христо Иванов, който според Илия Илиев е човекът, който е причината за изчезването на последния паричен превод за строежа на фотоволтаичната централа. Г-н Иванов ще получи право на отговор в ефира на „Канал 3“.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА