Last news in Fakti

18 Март, 2014 15:51 5 197 0

Петя, която наръга поляка, била жертва на трафик и се лекувала в психодиспансер

  • петя райчева-
  • поляк-
  • хотел-
  • нож-
  • трафик-
  • психодиспансер

Съдът определи мярка за неотклонение задържане под стража за 21-годишното момиче

Петя, която наръга поляка, била жертва на трафик и се лекувала в психодиспансер - 1
Снимка: Gramofona.com

Постоянен арест постановиха окръжните магистрати за 21-годишната Петя Райчева, която намушка 7 пъти с нож поляка Станислав Д., съобщи бургаският сайт Gramofona.com. В съдебната зала Петя заяви, че е действала при самоотбрана и не съжалява за действията си.

На излизане от залата тя показа среден пръст на снимащите я журналисти. Петя се е лекувала в бургаския психодиспансер, стана ясно по време на днешното съдебно заседание. През миналата година Петя е давала показания и като жертва на трафик. Въпреки чистото й съдебно минало, бургазлийката ще остане в ареста, постанови състав на Бургаския окръжен съд.

Срещу нея е повдигнато обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс. Ако бъде призната за виновна я грозят до 20 години затвор. Днешното решение може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

Според BurgasInfo Петя на два пъти е лекувана в Центъра за психично здраве. В полза на искането за най-тежката мярка за неотклонение за нея бяха приведени и твърденията на пострадалия 40-годишен поляк, че той е бил нападнат в стаята в бургаския хотел „Парк“ в момент, в който излизал от банята, без да е предизвикал с нищо агресията. Петя заяви че е действала при самоотбрана и че полякът се е опитал да я души, а тя му взела ножа и тогава нанесла ударите.

Според защитата Петя Райчева не трябвало да бъде задържана под стажа, тъй като тя също имала наранявания по краката, ръцете и рамото, което свидетелства за агресия от страна на мъжа към нея. Той имал и намушквания с нож по гърба, а от всички нанесени удари само един е проникнал в гръдната кухина, което би могло да се приеме от съда и като средна телесна повреда.

Нямало изготвена съдебно-психиатрична експертиза, която да удостовери състоянието на Петя по време на схватката, а тя е от изключителна важност предвид лечението с медикаменти и в психиатрия на подсъдимата.
По време на заседанието стана ясно още, че майката на Петя е починала миналата година, баща й е обявен за безследно изчезнал със съдебно решение, а 18-годишната й сестра най-вероятно се намира извън страната, пише BurgasInfo.

Петя живеела сама в апартамент в блок в жилищен комплекс „Лазур”, който е наследствен, издържала се от наема на магазин на улица „Богориди”, който бил на баща й. Получавала по 100 лева на месец, за да работи за софийска фирма за недвижими имоти, за която описвала стаи на хотели и комплекси, фотографирала ги и ги качвала в интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА