13 Септември, 2024 09:32 6 169 26

Брокери отвличат, бият и връзват със свински опашки мъж заради пари от продажба на имот

  • брокери-
  • побой

По случая се води дело

Брокери отвличат, бият и връзват със свински опашки мъж заради пари от продажба на имот - 1

Ана Георгиева и приятелят ѝ Борис са брокери, подсъдими за два случая на отвличане, закана за убийство и нанасяне на телесна повреда.

Твърди се, че собствениците на имотите са държани принудително в апартаменти, карани да подписват документи, бити, заплашвани и черпени с алкохол.

При единия от случаите става въпрос за заплахи с цел принудително предаване на 85 000 лева, получени от продажбата на имот в София. По това дело Георгиева лежи в ареста към Сливенския затвор в продължение на осем месеца, след това една година е под домашен арест. От няколко дни е на свобода срещу парична гаранция. През 2011 г. е осъдена условно за разбиване на хотелски стаи с цел обир. След споразумение с прокуратурата е реабилитирана.

Приятелят ѝ Борис излежава присъда в затвора в Казичене за шофиране след употреба на алкохол.

Георги Хайнц от София се запознава с брокерката през юни 2020 г., когато решава да продаде къщата си в "Борово". Живеел сам и страдал от алкохолна зависимост. Преди няколко месеца заминава за Германия, като поддържа връзка със съпруга на своя братовчедка. Той застава пред камерата на Нова телевизия.

Mъжът разказва, че от известно време телефоните на Георги са изключени. "Брокерката беше казала, че ще му намери апартамент на ниска цена, за да му останат пари за живеене", обясни той.

След като пуснала обяви за продажба на къщата, поканила Георги в къща в "Бояна", за да говорят за сделката. След като съпругът на братовчедка му заплашил, че ще подаде сигнал в полицията, Георги бил пуснат, но вече имал опасения, че ще бъде измамен. Когато Георгиева намерила купувач, все пак мъжът решил да остави на нея да посредничи при сделката. Къщата била продадена през пролетта на 2021 г., като по сметката на Георги постъпили около 90 000 лева. След това мъжът изчезнал за месец, а при завръщането си твърдял, че е държан насила в апартамент в кв. "Манастирски ливади". Приятелят на брокерката го чакал там и го ударил с лост и му счупил челюстта. Казали му, че е отвлечен. По тялото му имало белези от връзване със свински опашки, а самият той твърдял, че бил упояван с медикаменти и напиван. Ана Георгиева и Борис го убеждавали, че ако ги упълномощи да изтеглят парите от продажбата, ще го освободят.

Георгиева позвънила на съпруга на братовчедката на потърпевшия и му казала, че Георги е в "Пирогов". Докато е бил отвлечен, мъжът споделя, че е подписал документи, с които упълномощава брокерката да тегли неограничени суми от банковата му сметка. Тя имала претенции, че Георги ѝ дължи 100 000 лева.

След като го изписали от "Пирогов", установил, че парите от сметките му са изтеглени от Георгиева. Извлечения от банката са предадени в прокуратурата. При тегленията е поискано потвърждение по телефона от Георги. Неизвестен мъж се представил за него и потвърдил трансакциите.

От няколко месеца потърпевшият е в Германия и връзка с него няма. Делото е в съдебна фаза. След началото му с мъжа се свързала жена, представила се като Диана, която казала, че може да му съдейства. Тя е герой от друг материал на "По следите", в който се представи като приятелка на Юлиян Димитров, разследван за спорове с недвижими имоти, изнудване, лихварство и закани с убийство.

Според Диана той я е информирал за промяната на местоположението си в Германия. Тя твърди, че не е знаела кой е Георги и коя е Ана преди да го срещне в залата. Към момента е обявен за международно издирване.

Откриваме Георгиева дни след като е излязла от ареста, в опит да продаде нов имот. Тя заплашва екипа на NOVA с убийство. По съвет на човек, с когото говори по телефона, Ана вика полиция. След това брокерката твърди, че ѝ прилошава и полицаите викат линейка. Впоследствие звъни на екипа ни с молба да не се излъчва репортажът и желае да даде интервю с адвоката си, но без да коментира Георги Хайнц, тъй като делото е в съдебна фаза.

Споделя, че реакцията ѝ при вида на екипа е била първична. Уточнява, че има заболявания, които са диагностицирани, а рязката смяна на настроенията се дължи на биполярно разстройство.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бою циганина

    42 5 Отговор
    наши работници, отчитат ми се
  • 2 Некой

    50 2 Отговор
    Да я карат в Ловеч при ангалките. Те ще я оправят!
  • 3 Град Козлодуй

    45 0 Отговор
    ЧСИ МУТРИ
  • 4 Град Козлодуй

    33 0 Отговор
    психопатични садисти
  • 5 Град Козлодуй

    36 0 Отговор
    Чси колекторите не са Хора
  • 6 Пълномощно да изтегли парите?

    66 0 Отговор
    И как може да стане това без участието на нотариус? Пълномощните са качени в системата и независимо от хартията, която носиш в банката, задължително проверяват дали е издадено от нотариус и кой точно.
  • 7 Град Козлодуй

    21 0 Отговор
    такъв е Боян Огнянов Боби белята от Козлодуй

    Коментиран от #10

  • 8 Трол

    2 35 Отговор
    Това мило момиче не е в състояние да извърши толкова свирепо престъпление.

    Коментиран от #26

  • 9 Отец Петка

    22 3 Отговор
    Гласоподаватели на ДП същите методи.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Факт

    4 6 Отговор
    Вероятно наистина има и биполярно разстройство!
  • 12 Хан Ауспух

    19 2 Отговор
    тая мъpлата картинката горе бих е осъдил не eбaнье от кон докато не пkнe и после закачена на стълб да виси пред всички докато не я изядат червеите. А с кокаляците ще направим "украса"дастоят за назидание.
  • 13 Краси

    31 0 Отговор
    Мутренските години се завръщат в България. Между другото те не са свършвали никога.
  • 14 Би Дж бизнес

    29 1 Отговор
    Ветоятно 90% от брокерите са измамници, кой повече, кой по-малко, но измамници!
    Много внимавайте, никога не им давайте "стоп капаро", колкото и да ви се струва "ценен" имота особенно, ако е под пазарна цена, защото на 99%, ще ви извъртят и откраднат парите! Внимавайте, какви договори им подписвате, защото те никога не са във ваша полза особенно, ако договорите, които ви дават "не подлежат на коментар"! Много може да се напише за тази алчна, гнycна гилдия, която никой не регулира и контролира!
    По възможност избягвайте брокери, ползвайте адвокат на който имате доверие дори и да има брокер и за жалост, но и за полза, ще се наложи да понаучите нещица от законите и правото!

    Коментиран от #18

  • 15 Румен Американеца

    27 0 Отговор
    В цивилизованите страни се става брокер след курсове, изпити и получаване на лиценз. В маймунските държави, и ти, и аз, всеки глупак, че дори и престъпниците могат да се нарекат брокери. Достатъчно е да си направим визитна картичка на която пише "брокер" и да се представяме за такива. Дори може да си измисля някакво лого че съм "брокер на годината".
  • 16 катран

    23 1 Отговор
    реално няма съдебна власт..пускат ги за добро поведение и др.глупости..това е целта на нпо-та да покажат на обществото че цари една анархия в държавата и няма смисъл да и се противопостави ..много кадри от съдебната власт преминаха семинари при соросоидни нпо-та, след това не очаквайте от тях адекватна работа..Помните ли как нпо Хелсингския комитет номинирал убиеца от австралия полфриман..за човек Човек на годината..и после го освободиха едва прекарал половин от 15 годишна присъда..Кой ли съдия го помилва?..Калин Калпакчиев..същия който не намерил доказателства по аферата Сапард за откраднати европари.В германия по същото обвиняемите по това дело бяха вкарани в затвор..Така стават нещата в БГ..
  • 17 алчна, гнycна гилдия

    18 0 Отговор
    брокерите огладняха и озверяха, няма сделки на тия цени и побесняха
  • 18 Гергана Сотирова

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Би Дж бизнес":

    Имам приятелка брокерка, която ми съдейства за покупка на 3 апартамента на смешни цени. Точно така е, както сте го описали. Същите неща ми е споделяла и тя.
  • 19 мив

    7 0 Отговор
    дано намерят края си в затвора!
  • 20 3636

    4 1 Отговор
    Нищо не разбрах. Съпругата на братовчеда на съседа... на мойто бате на сестрата брат са... кой бил у Германия, кой си сменил адреса, кой се върнал, ама бил не в Германия, ами бил отвлечен в апартамент, обаче се оказал в Пирогов... и Мария, напиши/ препиши поне 1 статия, както трябва.
  • 21 3636

    8 0 Отговор
    Хората за 5 лв. в затвора ги вкарват. Тая за 80 хил. лв. малко в ареста, малко домашен арест и накрая реабилитирана. Бас лова, че си е платила, на когото трябва.

    Коментиран от #25

  • 22 Как

    2 0 Отговор
    Това животно е на свобода, българския флаг стана само да се забършеш след голяма нужда
  • 23 Ха-ха-ха

    3 1 Отговор
    Това е истинската България...крадци, убийци, мошеници и психопати. И понеже няма истински закони всеки си прави каквото си иска.
    При бай Тошо тия няколко човека щяха да си изживеят живота в панделата където им е мястото
  • 24 4567

    3 0 Отговор
    В ЕЛХОВО ИМА ПОДОБНИ АМА НИКОЙ НЕ РЕАГИРА
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Доберман

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трол":

    Тогава непременно трябва да ѝ предоставиш имота си, за да ти го продаде.