27 Март, 2014 18:18 2 802 1

Двама жители на Айтос са задържани за упражнен рекет

  • двама-
  • жители-
  • айтос-
  • задържани-
  • упражнен-
  • рекет

Специализирана прокуратура е предявила обвинения на двамата мъже за изнудване чрез принудително сключване на договор за охрана на заведение в града

В хода на разследването, проведено под ръководството на Специализираната прокуратура, са задържани криминално проявените Т.П. и З.К. Установено е, че двамата са се представяли за служители, които работят по поръчка на охранителна фирма и изнудвали собственик на заведение  в гр. Айтос да преподпише договор за охрана с фирмата. Те заплашвали, че ако изборът му се спре на друг партньор със същия предмет на дейност, то всяка седмица ще чупят инвентара в заведението, няма да допускат клиенти вътре и в крайна сметка ще го затворят .

На 25 март 2014 г. Специализирана прокуратура е предявила обвинения на двамата за изнудване чрез принудително сключване на договор за охрана на заведение в Айтос. С определения на Специализирания наказателен съд от вчера, на двамата са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“. Те са приведени в следствения арест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    След 24 часа,лще ги пуснат и горко му на този нещстник!