9 Октомври, 2024 11:36 822 9

17 години затвор за мъж, убил и разчленил свой приятел с ножовка

  • убийство-
  • ножовка

Той е признат за виновен в това, че в периода 02 декември - 03 декември 2020г. в Стара Загора, умишлено е умъртвил Атанас Христев, а след това е разчленил тялото и  изхвърлял отделни части в контейнерите за смет край блока, в който живеел

17 години затвор за мъж, убил и разчленил свой приятел с ножовка - 1

Старозагорецът Божидар Крумов /60 г./, извършител на едно от най-жестоките убийства в страната през последните години, ще лежи в затвора 17 години.

Това ще стане окончателно до дни, след като частните обвинители оттеглят жалбата си за по-сурово наказание.

Божидар Крумов получи присъда на първа инстанция от Окръжен съд – Стара Загора като беше осъден на 17 години лишаване от свобода за убийство, извършено с особена жестокост.

Той е признат за виновен в това, че в периода 02 декември - 03 декември 2020г. в Стара Загора, умишлено е умъртвил Атанас Христев, а след това е разчленил тялото и изхвърлял отделни части в контейнерите за смет край блока, в който живеел. При задържането му, което е било 10 дни по-късно, в апартамента са намерени още останки от трупа, от които не успял да се освободи. Главата на жертвата обаче така и не била намерена.

Двамата мъже били приятели, заедно работили в Германия. На 2 декември 2020 г. седнали в апартамента на Крумов да се почерпят. Подсъдимият обидил приятеля си във връзка с бившата му жена. Христев ударил шамар на домакина, който му отвърнал с удар по главата с бутилка, пълна с алкохол.

В резултат на удара пострадалият паднал назад на леглото, където останал да лежи, без да дава признаци на живот, а Крумов продължил да пие ракия. Бутилката останала цяла и не се счупила. След като свършила ракията в това шише, той отишъл и си купил нова бутилка. По-късно изпил и нея.

Излязъл навън, а след като се прибрал решил да се отърве от трупа. Разчленил го с нож и лист от ножовка и изхвърлил частите в кофите за боклук.

На 13 декември 2020 г. трима клошари, докато ровели в кофите за смет, попаднали на чувал с човешки ръце. Изплашени се обадили на тел. 112 и сигнализирали на полицията и Крумов бил задържан.

След присъдата от 17 години лишаване от свобода за убийство, извършено с особена жестокост, майката на детето на убития мъж подаде молба срещу първоинстанционната присъда с искане за по-сурово наказание и в Апелативен съд – Пловдив стартира ново дело, което продължава вече няколко месеца. Убиецът не обжалва, от прокуратурата също не протестираха решението на старозагорските магистрати, пише Трафикнюз.

Към момента Божидар Крумов се намира в затвора в Стара Загора и е с ампутиран крак и множество заболявания. Той участва косвено в днешното заседание чрез видеоконферентна връзка през скайп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 2 Отговор
    Доживотен затвор трябва, какви са тия 17?
  • 2 Знаменосец

    8 1 Отговор
    Роднина на съдията ако бъде в същото разфасовано положение дали ще бъде осъден удиецът на 17 години затвор?
    Никога няма да се оправим след като за такива престъпления няма смъртна присъда или доживотен затвор в зверски условия! Докога ще търпим това???
  • 3 ФРГ приютява разни

    1 1 Отговор
    сигурно и там са се били . инцидент . но защо да го разчленява . няма логика . приятел му е . може да е убивал и друг път . за една обида . не за пари . не за защита . 17 са много . 2037г не е близо . станал е психопат .
  • 4 Хан Ауспух

    4 3 Отговор
    Пуснете човека и му платете 500 000 лева обезщетение, че му причините това. за такива дреболии неможе да го съдят.
  • 5 ИВАН

    1 0 Отговор
    Едва ли ще излезе от затвора с тия заболявания .... човешки трагедии
  • 6 Град Козлодуй

    1 1 Отговор
    при уж лошия Социализъм имаше по строги присъди
  • 7 С ножовка...

    0 1 Отговор
    Да не е разчленил Айрънмен🤣🤣🤣
  • 8 Поп Станчо

    0 1 Отговор
    Тоя е за смъртна присъда или до живот без право на помилване
  • 9 Пияндурски истории

    0 1 Отговор
    И като се нахакали яко, забравили, че са приятели.