24 Октомври, 2024 06:47 1 798 17

Четат присъдите на близнаците, обвинени за убийството на Митко от Цалапица

  • близнаци-
  • присъди-
  • цалапица-
  • убийство

Делото е на финалната права

Четат присъдите на близнаците, обвинени за убийството на Митко от Цалапица - 1
Снимка: БНТ

Делото срещу близнаците Динкови, обвинени в укривателство по случая с убийството на Димитър Малинов от Цалапица, е на финалната права, предаде БНТ.

Очаква се днес съдебният състав да излезе с присъди.

Предишното заседание беше отложено заради липсата на протокол от телефонен запис.

Според защитата на братята Динкови записът е важно доказателство, което осветлява истината по делото, тъй като в него се съдържат данни как основният обвиняем за убийството – Рангел Бизюрев, се уговаря с един от двамата братя за единна версия.

Майката на убития младеж обаче тогава заяви, че тя е предала друг запис на разследващите.

Според близките на убития Димитър истината за тежкото престъпление все още остава скрита. Те настояват близнаците да получат присъди за съучастие в убийство, а не за укривателство.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо бе момчета

    11 0 Отговор
    Провалихте си живота заради едно действие, което изобщо не трябваше да помагате на убиеца Митко. Сега ще си носите последствия.

    Коментиран от #6

  • 2 Още ли умуват,

    11 1 Отговор
    факт е, че са помагали на убиеца, отиват в пандиза заедно с него!
  • 3 Някой

    6 1 Отговор
    Тези двама близнаци са толкова хилави, че едва ли даже в група могат да убият човек с голи ръце, едва ли могат дори да държат по-едрия Митко за да го пребие великата. Според мен убиеца е един и това е великана Ангел Бизюпев, който влизайки в съдебната зала се навежда за да мине през вратата и вероятно тежи над 130-140 кг.
    Информацията по медиите от самопризнания се твърди, че само единия близнак е присъствал на убийството. Другия е дошъл по-късно да помага в скриването на трупа. Трябва да се ползва детектор за лъжа.

    Обществото ни е болно от простотия, злоба и гняв предизвикан от неспроведливите закони, полиция, корумпирана прокуратура бухалка ... корумпирани и зависими съдии. Цялата ни съдебна система е конструирана грешно, нужна е промяна, това може да стане само през нова/промяна/ бг Конституция. Но 70%-80% бг гласуващи не го розбират. Трагичното е, че и 80% от депутатите ни като Костодинов, Балабанов, Тошко Йорданов ... също не го разбират. Не го разбират и "лидери" като Борисов, Трифонов, Зафиров
    .. Престъпниците трабва да бъдат съдени за всяко нарушение на закона и присъдата им да е сбор от присъди за всичките им нарушения, а не само за най-тежкото престъпление.

    В Швеция осъдиха Брайвик на 20 години затвор, за убийството на стотина младежи.

    У нас народа масово над 80% гледа на затвора като средство за отмъщение, а не като средство за предпазване на обществото. Още в училище децата трябва да бъдат научени, че затвора е за предпазва

    Коментиран от #17

  • 4 Град Козлодуй

    6 5 Отговор
    трябва Доживотна присъда
  • 5 Град Козлодуй

    6 4 Отговор
    при уж лошия Социализъм имаше строги наказания за убийство

    Коментиран от #7, #11

  • 6 Някой

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Защо бе момчета":

    Или от криворазбрано приятелство или от страх от великана Ангел Бизюрев. Тези млади момчета по-скоро ще станат жертви на системата и болното ни полудяло и озверяло общество. В затвора тези момчета вероянто ще станат "жени" на някой извратеняк. И когото излязат ще са дипломирани озверели престъпници.
  • 7 Някой

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Град Козлодуй":

    Като искаш комунизъм, никой не те спира, емигрирай я в Северна Корея, я в Куба, я във Венецуела... Кото искаш Путин, емигрирай в Русия, Путин дава руско гражданство на всеки отишъл да се бие и умре за господарите в Москва.

    Куба си е карибски остров, там няма зима, няма да ти трябва отопление и московски газ. Е в Северна Корея съм чувал, че се гладева, но това ще си е твой проблем.

    Даже съм готов от собствения си джоб да платя един-два еднопосочни самолетни билета до Куба на такива като теб бг избиратели, ако докато сте живи няма да гласувате на бг избори в чужбина и няма да се връщате в България.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Град Козлодуй

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Моля това е Интернет и всеки ема право на Мнение
    всичко Добро
  • 10 Укростанец

    6 1 Отговор
    Какви са мънички, страхотни булки ще станат в панделата
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Град Козлодуй

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "гробар":

    а Вие с какво Моля сте Полезен
  • 17 Тренирали

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Бокс, как не, ако е бил зашеметен и са го доубили