24 Октомври, 2024 14:07 492 6

Освободиха траурния агент от Пловдив, обвинен за фалшиви кремации

  • траурен агент-
  • пловдив-
  • кремации

Траурният агент е давал по 20 лева на ден на собственици на хладилни камери

Освободиха траурния агент от Пловдив, обвинен за фалшиви кремации - 1
Снимка: Shutterstock

Освободиха от ареста срещу парична гаранция от 5000 лева траурния агент от Пловдив Николай Амбарев, обвинен за измама с фалшиви кремации.

При предходното заседание обвиняемият призна за два случая. Траурният агент е давал по 20 лева на ден на собственици на хладилни камери.

„С какво създава предпоставката да считаме, че ако не е задържан под стража, ще тръгне да коли и беси. Искаме по-лека мярка за неотклонение по преценка на съда“, заяви адвокатът на обвиняемия Кирил Николов.

За фиктивната кремация са взимани около 800 лв.

При претърсвания в офисите на траурната агенция са намерени документи, доказващи измамата. Телата са съхранявани в хладилна камера на друга агенция.

Преди седмица 25-годишният собственик на траурната агенция Николай Амбарев се разплака в съдебната зала. Той заяви пред съдията, че повече няма да се занимава с тази дейност.

Отговорност за контрола върху фирмите, предоставящи погребални услуги, имат няколко ведомства. От бранша обаче заявяват, че дори и това не дава гаранция, че всичко се извършва при пълно спазване на законите.

След поредната измама от бранша казват, че те не са нова или непозната практика.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Среднощен

    2 0 Отговор
    Държава Закони Правосъдие няма
  • 2 Оня с лопатата

    0 1 Отговор
    Мой приятел, съученик. Аз съм лежал 10 години за къде по-сериозно престъпление, докато не бутнах подкуп. Дано да му се оправят нещата, защото е добър човек и не го заслужава.
  • 3 стрел☢️к

    1 1 Отговор
    "25-годишният собственик на траурната агенция Николай Амбарев се разплака в съдебната зала" -- първо аз на 25 не знаех че трябва да си миягьза всяка сутрин, отде накъде той ще има пари за такъв бизнес на тия години и второ баща му от герб ли е ?
  • 4 Оня с лопатата

    0 1 Отговор
    Ники Амбарев и той е добро момче, познавам цялото му семейство, израстнал е пред очите ми. За съжаление бързо се е пречупил пред съдийското пce, но всеки си пати и се учи от грешките си.
  • 5 Мисит

    1 1 Отговор
    Е ,,,какво да го правят,,,? Да го хранят ли,,,да го ,,кремират ли,,,?,,,,,,Естественно,,,ще го освободят,,,,,,,това е! Далаверата,,си върви,,,
  • 6 Подпалвач

    0 0 Отговор
    Сега ще има още изгаряния.