Last news in Fakti

24 Април, 2014 09:38 1 334 5

Психиатър: Съществото, убило дете, не може да се нарече човек

  • психиатър-
  • дете-
  • убийство-
  • убийство на дете-
  • марин марковски-
  • цветеслава гълъбова

Според адвокат Марковски натрупването на мизерия, стрес и напрежение водят до подобни действия

След убийствата на деца в Поморие и Русе, вчера във Враца мъж уби съпругата си и се простреля пред децата. В тази връзка Нова тв потърси отговор на въпросите какво се случва в човешката психика и какво провокира убийците от последните дни.

"Има ред проявления в човешкото поведение, които маркират една нездрава психика. Говорим за патология на характера. Съществото, убило собственото си дете, не може да се нарече човек. Няма детска реакция, която може да предизвика подобна агресия. Това е израз на такъв емоционален примитивизъм, какъвто вероятно няма дори у животните”, коментира психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова.

"Това е една ужасяваща статистика, която не може да не притеснява всички хора. Мизерия, стрес, напрежение, конкретни психологически проблеми - всичко това се натрупва и кара човек да извърши подобно нещо. Хората нямат психиатри, липсва църква и духовник, който да им обърне внимание”, коментира адвокат Марин Марковски.

Във връзка с това, че съседите на убитата Пламена от Русе са знаели за това, че е малтретирана, но не са подали сигнал, Марковски заяви, че според него хората не искат да се месят, за да нямат проблеми.

"В Закона за закрила на детето, ако някой не подаде информация, когато знае, че има насилие над дете, той се глобява от 500 до 1000 лева. Проблем е обаче, че няма глобени поради мързела на чиновниците и нежеланието да работят”, допълни адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    Доколкото знам, дори мафиотските кланове когато са се "тепали" помежду си, не са закачали децата...

    Коментиран от #3

  • 2 Maria Stoianova

    0 0 Отговор
    МЕСЯТСЕ,МЕСЯТ СЕ СЪСЕДИТЕ И СЪКВАРТАЛЦИТЕ -КАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ПОДПИСВАТ И ДА СЕ ВЗЕМА ИМОТ,ТОГАВА ЩЕ ИСКАТ ДА СЕ МЕСЯТ,ЗА СЕИР МНОГО ЗА ЗАЩИТА НИКОЙ-НЕ ПОДКРЕПЯМ УБИЕЦА НО Е МОЖЕЛО ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ.
  • 3 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Монго":

    Ти още малко и мафиотите, ангели ще ги изкараш !
  • 4 Emilia Georgieva

    0 0 Отговор
    Ne majat mi e samo vinovem za smarta i a i az i 4ovekat koito beshe v jilishteto no toi si izmi ratsete s Plamen
    Nie dvamata go predizvikaxme za da q prebie
  • 5 George Svetoslavov

    0 0 Отговор
    Ще се сетите господа психолози, но ето ВИЖТЕ Истината, за да не се мъчите с догадки и неясности по въпроса за убийствата в света https://www.youtube.com/watch?v=H3E-a0ZPs9A&feature=youtu.be