Last news in Fakti

23 Май, 2014 12:09 1 114 1

389,450 кг. негодна храна в ресторанти с абитуриенти

  • негодна-
  • храна-
  • абитуриенти

Инспекторите са установили наличие на голямо количество хранителни продукти с изтекъл срок на годност и без етикет на производител, а също така и приготвени храни, видимо негодни за консумация, с влошен външен вид и дори плесенясали

389,450 кг. негодната стока е установена в две заведения, организирали абитуриентски балове, съобщиха от  ОДМВР-София.

На 22 май, при проверка на ресторант, организирал бала за 50 абитуриенти, инспекторите са установили наличие на голямо количество хранителни продукти с изтекъл срок на годност и без етикет на производител, а също така и приготвени храни, видимо негодни за консумация, с влошен външен вид и дори плесенясали.

Под забрана за ползване са поставени 242,350 кг. храни и е издадено разпореждане за незабавно унищожаване на 91,100 кг. храни от животински произход.

Служителите от ОДБХ са съставили констативен протокол, а на главния готвач акт за установено административно нарушение.

Идентични нарушения били констатирани и в друг проверен вчера ресторант, където тази вечер бала си ще отпразнуват 40 абитуриенти.

В заведението инспекторите попаднали на 50 кг. месни и 6 кг. млечни продукти - сирене и заготовка за сладолед, с изтекъл срок на годност, нарушена цялост на опаковката и влошен външен вид.

За констатираното нарушение служителите на ОДБХ са съставили констативен протокол, акт за забрана на кулинарна обработка и търговия с негодните продукти.

Дадено е предписание, с което продуктите са поставени под възбрана и е издадено разпореждане за унищожаването им.

Във връзка с предстоящите абитуриентски балове и предприетите в тази връзка превантивни мерки служители на икономическа полиция в ОДМВР-София съвместно с представители на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) извършват щателни проверки на заведенията, в които ще се провеждат тържествата на зрелостниците.

Специализираните полицейски операции на територията на Софийска област продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 krufx

    0 0 Отговор