Last news in Fakti

5 Април, 2019 14:42 3 710 10

Откриха близо 60 тона храна с изтекъл срок на годност

  • годност-
  • храна-
  • хранителни стоки

Редица нарушения в складовете на търговска фирма в различни градове в страната

Откриха близо 60 тона храна с изтекъл срок на годност - 1
Илюстративна снимка

Открити са близо 60 тона хранителни стоки с неясен произход или изтекъл срок на годност, установени са и други нарушения в дейността на търговска фирма със складове на различни места в страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Съвместната операция е проведена на 3 април на територията на столицата и в областите Видин, Русе, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив и Благоевград. Тя е осъществена от служители на „Икономическа полиция” - ГД “Национална полиция“, съвместно с представители на НАП и БАБХ.

В рамките на проверките е инспектирана дейността на дружество за производство на млечни продукти, което стопанисва складове на различни места в страната и извършва търговска дейност с месо, месни продукти, мляко, млечни и имитиращи продукти, като осъществява вътрешнообщностни продажби и покупки, както и внос и износ от трети страни. Служителите на НАП са осъществили пълен преглед на фирмата и инвентаризация на стоковата наличност. В складовете на дружеството в три града са установени около 12 000 кг месо и колбаси с изтекъл срок на годност, както и стоки без необходимите документи за произход и съхранение – общо 47 375 кг сухо мляко, открити в проверяваните складове. В друг склад са установени разлики в касовата наличност, а също и два нерегламентирани склада.

Предстои да бъдат издадени съответните актове и наказателни постановления, както и протоколи за унищожаване на храни, негодни за употреба. Стоката без документи е поставена под възбрана, на отговорно пазене до предоставяне на съответните необходими документи за произход.

По време на проверката са предприети мерки и за проследяване на товарни автомобили и контейнери през едно от морските пристанища, пристигащи с поръчани от фирмата стоки. Установено е, че за времето на активните дейности по инспекцията е забавено влизането им в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня с коня

    22 2 Отговор
    Сменете етикетите или я преопаковайте и пущайте в кауфланд или метро на промоция, всичко ще се изкупи от пенсионерите

    Коментиран от #9

  • 2 Национална стратегия „Ран-Ът“

    16 1 Отговор
    Какво лошо има?
    Ще препакетират и етикират стоката и толкоз.
    Важно АЛЪШ-ВЕРИШЪТ ДА ВЪРВИ!
    След махането на БДС и всекакви норми и стандарти и контроли в свододната територия , всичко може и е разрешено.
    Топлата вода е отдавна открита, само трябва да я ползваме разумно!
    Без да си пил и пушил се скапваш от цироза у нас през така наречените "свободни демократични" години.
  • 3 Пешо

    18 2 Отговор
    А масово продаваните в българската търговска мрежа ГМО и вредни продукти БАБХ ги крие с корупционни наредби. Само боклуци се продават тук. А тези от БАБХ са откровени престъпници.
  • 4 Оставка

    11 2 Отговор
    Съд за престъпното правителство
  • 5 Помнещ

    10 1 Отговор
    30 години демокрация по 60 тона ( минимум) на година !
  • 6 МиГ 23

    5 0 Отговор
    Само е някоя от големите търговски вериги. Те имат големи складове в цялата страна.
  • 7 Крали Марко

    4 1 Отговор
    99.9% става въпрос за фирмата "ми.ки труп" ! Когато работех с хлад. композиция-"тир" спрях да ям колбаси, месо, месни деликатеси , тестени готови ястия, боза, "млечни" изделия ( нпр. майонеза) ,кечтруп и всички НЕсезонни плодове и зеленчуци! Въпреки "тираджииството" (обездвиженост) отслабнах (изчистих се) с 7-8 кг ! Много неща видях, питах, казаха ми и се погнусих. Проверки се правят предимно на неудобни и неплащащи лептата си фирми МОШЕници ! Превозвал съм и материали и етикети за преопаковане😎!! След срока на годност почти всички храни имат 30 дни "авариини" и са годни за ядене во не трябва да се продават. Те безплатно се "измитат" от складовете и заводите на З. Европа и се натрапват на нашия корумпиран пазар ! Себестойноста им е : транспорт+ препакетиране+ придружаващи документи . Давай ганьо на промоции и реклами ! Друг път повече ще пиша , че "Факти" пак ще ме "бамнят" ! Нпр. итл. козунаци реално имат 3 год. срок на годност (личен опит) и се рециклират обратно от производителя за следващия празник ! Внимавайте какво ручате !
  • 8 Neznaen

    1 0 Отговор
    "Милки Груп Био"
  • 9 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оня с коня":

    Сега прочетох тъпия Ви коментар. Явно Вие нямате нито родители, нито баба и дядо. Явно сте изоставен в ДОМ, след като имате токива безумни разсъждения !!! За тези които са Ви дали + също нямам
    думи !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.