Last news in Fakti

5 Юни, 2014 10:36 1 553 1

Заловиха стрелеца от Кючук Париж

  • младеж-
  • простреля-
  • пловдив-
  • андреан калев-
  • димитър начев-
  • кючук париж-
  • царевица

Той е 38-годишен бивш военен, очаква се днес да му бъде повдигнато обвинение

Заловиха стрелеца от Кючук Париж - 1
Тук бившият военен е прострелял Андреан. Снимка: PlovdivUtre

Стрелецът от Кючук Париж, който вчера простреля в слабините младеж в Пловдив, е бил задържан късно снощи, съобщи PlovdivUtre. Около 21.30 часа бившият военен Димитър Начев е бил арестуван и отведен в Първо районно управление на полицията.

Раненият Андреан Калев е собственик на верига павилиончета за продажба на сладка царевица. Държал е сергията в Кючук Париж от миналото лято. Преди това е бил в чужбина на гурбет, но се е върнал и със спестените пари е завъртял бизнеса си. Имал е и продавачка на тази сергия, но и самият той е работел.

Съседите го описват като спокоен, винаги засмян и приветлив младеж. Според полицията причина за стрелбата са неуредени финансови отношения. Има и версия, че става дума за ревност. Простреляният е познавал нападателя си и е посочил името му. 

Вчера малко преди 18.00 часа Начев отишъл на кръстовището на улиците "П.Р. Тошев" с "Даме Груев" в Пловдив, приближил се спокойно до продавача на сладка царевица пред "Евтини базари" - 22-годишния Андреан, насочил пистолет и го прострелял в бедрото. Младежът избягал в базара, който е зад неговата сергия за царевица и се опитал да се скрие. Подпрял се на стелажите, бил облян в кръв и помолил продавачките да извикат бърза помощ, разказаха очевидци снощи. В това време нападателят му се отдалечил преспокойно по тротоара, като прибрал пистолета си в чантичка с камуфлажен цвят. По-късно се качил на такси и изчезнал в неизвестна посока.

Часове наред кварталът буквално бе обсаден от полиция. Патрулни коли с по двама полицаи обикаляха улиците около Събота пазара, близо до който стана престрелката, за да разпитват за бившия военен. Според свидетели на престрелката 38-годишният Димитър Начев и Андреан имали спор за пари. Младежът дължал голяма сума на Начев, който отдавна притискал продавача на царевица да му ги върне. Днес се очаква стрелецът да бъде обвинен за извършеното престъпление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Дори и да му е дължал пари, това не е начинът, по който трябва да си ги вземе.