Last news in Fakti

14 Юни, 2014 18:22 2 799 4

Тримата обвинени в опит за убийство на Пеевски бяха освободени (Обновена в 21:27)

  • пеевски-
  • убийство-
  • заговор

Мярката се гледаше в МВР болница

Софийският градски съд освободи от ареста тримата задържани, обвинени в опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. На тях не им е наложена каквато и да е мярка за неотклонение, защото няма доказателства, стана ясно малко след 21 часа.

Мярката на тримата мъже, за които се твърди, че са подготвяли покушение срещу Делян Пеевски, бе гледана в МВР болница, тъй като един от задържаните - Красимир Методиев, получи хипертонична криза и бе докаран в лечебното заведение в прединфарктно състояние.

Както Факти.бг съобщи вчера, това са Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев.

Николай Хаджигенов, адвокат на единият от обвиняемите каза, че неговият клиент Георги Христов страда от диабет и хипертония втора степен и вчера са викнали линейка, която след това е поела Красимир, който в момента се намира в болница. Затова и гледането на мярката се забави повече от 8 часа и ще се гледа в МВР болница. „Красимир е в МВР болница, на системи, той е в прединфарктно състояние. Три страници е медицинската епикриза”, посочи Николай Хаджигенов.

Тримата обвиняеми Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев бяха доведени под конвой в Съдебната палата в 9:30 часа сутринта. Единствената информация бе, че делото е изключително обемно и наблюдаващият съдия Димитрина Ангелова иска допълнително време, за да се запознае с материалите. Официално от Софийска градска прокуратура съобщиха, че те мъжете са задържани по член 115 от НК - опит за убийство.

Делян Пеевски не е повдигал обвинение срещу обвиняемите за подготовката за убийството му, посочи адвокат Хаджигенов.

Адвокатът потвърди, че има информация за това, че подзащитникът му Георги Христов познава банкера Цветан Василев.

Припомням че, някой медии направиха връзка между Василев и ареста. Официално от прокуратурата такава информация не се потвърждава.

Адвокатът завия още, че подопечният му е „нормален, семеен човек, единственото необикновено е, че търгува с „Булгартабак”.

Днес стана ясно, че в обвинението се посочва, че опитът за убийство на Делян Пеевски е за май месец, без да е цитирана датата и мястото. Хаджигенов каза, че механизмът, по който е трябвало да бъде извършено убийството, не е ясен. По делото има само СРС-та.

Тримата обвиняеми са били близки приятели от години, другият – Бисер им е познат, който ще бъде свидетел.

Адвокат Николай Хаджигенов добави, че не знае за обиските от вчера. Вчера е чел, че шефът на КТБ е подготвял убийството и доказателствата седели по чекмеджетата, което му се видяло смешно.

Хаджигенов обясни, че по информация на неговия подопечен, който има сделки с „Булгартабак”, познава Василев със сигурност, а за Пеевски не знае.

„В последните 10 години този род обвинения са едни и същи – политически и бизнес поръчки”, заяви Хаджигенов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Angel Tsvetkov

    1 0 Отговор
    ПАк искат да скрият някоя ДАЛАВЕРА и пускат новина за подготовка за нещо,Защо вие журналистите пишете ОПИТ.Никой не опитал нищо да прави.ОКТАЙ опита. А не тези тримата от запаса.Не влияйте на хората негативно и не си измисляте думички,вие отразявате новините а не ги ИЗмиСЛятЕ.

    Коментиран от #4

  • 2 Angel Tsvetkov

    0 0 Отговор
    ТОва е Подготовка за ОПИТ, или ОПИТ за подготовка за у.....о
  • 3 Монго

    2 0 Отговор
    Болни, болни горките...
  • 4 РОРО

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Angel Tsvetkov":

    Напълно съм съгласен с теб! Сигурен съм, че е поредната невярна операция, за да вземем да го оплакваме тоя мазник. Защото до преди това да се случи всички му искахме смъртта! А сега бабите сигурно му стискат палци да се размине с човека, които носи качулка и коса.