Last news in Fakti

11 Август, 2014 10:40 1 719 0

Уникално шоу обещават от "Айляк фест"

  • айляк фест-
  • пловдив

Най-добрият тромпетист на фестивала Гуча в Сърбия и Smallman ще озвучат двете фестивални вечери

Остава по-малко от месец до началото на четвъртото издание на „Айляк Фест” (I Like Fest) в Пловдив! Датите са 29-30 август 2014, а мястото е „Младежки хълм” -  на открито тепе.

В двата фестивални дни от 14:00 до 02:00 часа посетителите ще могат да се насладят освен на богата музикална програма и на интересни игри, работилници, пазар с ръчно изработени бижута, изложби, йога. Музикалните вечери са организирани тематично под надслов - „етно айляк” и „клубен айляк”.

Организаторите са подготвили много изненади: „Стараем се да допринесем за айляшкото настроение на всички наши посетители. За целта сме подготвили различни забавления за различни вкусове: турнир по джаги, слаг лайн, рисуване на модели live, музикален workshop дидж, vip bar „морска айляк зона” /това е изненада, за да се постигне още по – голям градус на айляк/, има и нещо за ориентираните към здравословна кухня и вегетариански храни и още релакс неща”, споделят от екипа на Айляк фест.

На фестивала ще бъдат гости и Народно читалище Бъдеще сега 2006. Това е организация работеща активно с деца и младежи. Тяхна основна задача е да направят света по-цветен, по-хармоничен и добър! Организацията работи в сферата на образованието и обучението на деца, младежи и възрастни. На фестивала те ще водят различни игри за аудиторията, забавление и придобиване на знания за природата по един много интересен начин.

Основните хедлайнери в първата фестивална вечер – 29 август 2014 -  са победителите на сръбския фестивал Гуча „Кристиан Азирович Оркестър”. Виртуозния музикант Кристиян Азирович печели наградата „Най-добър тромпетист” на уникалният балкански фестивал пет пъти – през 2008, 2009, 2011, 2012 и 2013 година! Това нарежда него и оркестъра му редом до изпълнители от класата на Горан Брегович и Бобан Маркович! Музикантите ще пристигнат в Пловдив, за да пренесат духа на известния сръбски фестивал под тепетата и да предадат неповторимия балканския ритъм на всички посетители на фестивала!

В същия ден на сцената ще се качат и Оратница. „Етно айляка” ще бъде озвучен в този ден още от Митко Таралежков + BGGZ Rubbit & Невен,  псай-транс ветеранът Kliment, а меломаните ще очакват с нетърпение и етно-дъбстеп от прославилия се по света и у нас композитор Иван Шопов – Balkansky.

Вторият фестивален ден ще започне с много фънк и дъбстеп и ще продължи с реге-дъб експериментатора с артистичен псевдоним Sofia Dub Club.  В този ден се дава превес на живата китарна музика с участието на четири пънк, ска и хард-рок банди. На сцената ще изсвирят парчета любимите на аудиторията групи Lokmaruhu и Plastic Bo, ще вземат участие и  пловдивчаните Gabana.

Водещото име във втората вечер е на родната банда Smallman. Освен добре познатите парчета, бандата ще изсвири и песни от последния си албум – Envision, който излезе през май тази година. За да бъде шоуто наистина незабравимо за всички, Smallman са подготвили и ново уникално визуално шоу, така че не пропускайте да станете част от приключението и във втората вечер на „Айляк Фест”!

Четвъртото издание на фестивала ще завърши официалната си програма с двучасов сет от доайена на родната дръм енд бейс сцена – Targy от Hard Music and Sound United, а в програмата ще чуем и още дъбстеп от пловдивчаните Soundforia.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА