Last news in Fakti

11 Септември, 2014 15:03 3 829 0

Експозицията "България на длан" се завръща в София за юбилея си

  • "българия на длан"-
  • експозиция-
  • макети-
  • цум-
  • съни сънински-
  • юбилей

Макетната сбирка от знакови родни светини ще може да се види на втория етаж в ЦУМ

След 10 години на път популярната  макетна експозиция „България на длан” се завръща в София, обогатена с нови обекти и обновена визия. Откриването й ще се състои на 15 септември на втория етаж в ЦУМ в присъствието на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, археолога Николай Овчаров и др.

Часовете, в които сбирката ще може да се види там до 30 януари 2015 г. са 11 – 14 ч. и 16 – 19 ч. Входът е свободен.

За своя юбилеен сезон авторите на макетната експозиция „България на длан“ - режисьорът Съни Сънински и актрисата Стефани Рачева, предвиждат серия от инициативи и акценти:
 
Представяне на нови макети – за Деня на християнското семейство и за Деня на народните будители октомври/ноември 2014  ЦУМ/София; Представяне на проекта „ София – мъдрост в действие“ /www. SofiaSymbol.bg /

Дарителска акция с новогодишни картички от експозицията в  подкрепа на проекта „България на длан“ и неговото бъдеще - декември/ЦУМ/София

Гостуване в Стара Загора – февруари/март 2015

Представяне на Инициативен комитет за създаване на парк на открито „България на длан“ –  март 2015
Празничен концерт/коктейл по случай 10-ата година на проекта/24 май 2015.

„Земя като една човешка длан…”. Можем ли да съберем в една човешка длан цялата България? Да, в проекта „България на длан“ събрани на едно място светините български ви очакват!
Българският градеж от сгради символи, природни феномени, съкровища от земята ни, която е наша – нашата България!

Автор и инициатор на многократните пътувания на макетната експозиция „България на длан”, режисьорът и общественик Съни Сънински отново предоставя богата възможност заедно да споделим българските радости в едно виртуозно великолепно изпълнение на български художници и артисти от ателие ”България на длан”.

На най-често задавания въпрос „От какво са направени макетите и в какъв размер са“ - отговорът е: „Направени са от обич и възхищение, от преклонение към историята и съзидателност към бъдещето!“

Посланието от авторите, домакините и спомоществователите на експозицията „България на длан” гласи:
„Няма да можем да ви нахраним, но ще можем да заситим онова чувство, което дава  силата на поета да възпее…„Земя като една човешка длан…”, дава силата на патриота  да каже...“за чиста и свята ...“ , ще ви дадем онази сила, която ни прави българи“.

Идеята  за създаването на проекта „ България на длан“ възниква през октомври 2004 година у авторите - режисьора Съни Сънински и актрисата Стефани Рачева.

Макетната експозиция „България на длан“ е открита през май 2005 г. в град Велико Търново.
Гостува в българските градове Асеновград, Каварна, Пловдив, София, след което посещава и европейските градове Берлин, Щутгарт, Брюксел, Скопие, Москва.

2006-2012 – под патронажа на президента на България Георги Първанов.
2007-2012 – временно е  настанена в  културен дом „Красно село“.
2012-1014 – гостува в Бургас/Мол Галерия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА