Last news in Fakti

12 Януари, 2015 16:46, обновена 12 Януари, 2015 17:08 2 615 12

Новият брой на "Шарли Ебдо" - пак с карикатури на пророка Мохамед

  • "шарли ебдо"-
  • шарли ебдо-
  • карикатури-
  • пророка-
  • мохамед-
  • мюсюлманството

Той ще излезе на 14 януари в тираж 1 000 000 екземпляра

Новият брой на "Шарли Ебдо" - пак с карикатури на пророка Мохамед - 1
Оцелелите от екипа на "Шарли Ебдо" в момента работят в редакцията на в. "Либерасион". Снимка: АП/БТА

Следващият брой на сатиричния седмичник „Шарли Ебдо“ ще излезе на 14 януари пак с карикатури на пророка Мохамед и шеги на тема политика и религия, съобщи пред радио France Info адвокатът на изданието Ришар Малка.

“Естествено, ние няма да отстъпим, тъй като иначе всичко това не би имало никакъв смисъл“, коментира той. "Je suis Charlie" е състояние на духа, то говори за правото на богохулство. Имате право да критикувате религията, защото в това няма нищо особено. Нямате право да критикувате юдея за това, че е юдей; мюсюлманина – за това, че е мюсюлманин; християнина – че е християнин. Но можете да говорите всичко, което си искате, по повод на християнството, юдаизма и исляма и ние това правим“, обяснява Ришар Малка.

Поредният брой на списанието ще излезе в милионен тираж вместо обичайните 60 000 екземпляра и в момента журналистите активно работят над него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    3 0 Отговор
    Значи още хабибита ще пуцат по франсета.Не може да се е.аваш с фанатици и да си мислиш,че няма нищо да ти се случи.
  • 2 lol

    2 0 Отговор
    "Поредният брой на списанието ще излезе в милионен тираж вместо обичайните 60 000 екземпляра..." - това май обяснява всичко!
  • 3 ти

    1 0 Отговор
    Много лоша реклама им направиха тези Куаши - от 60 000 на милионен тираж. цццц, Ислямска Държава нема си стои на г.за.

    П.П. Кода ми за потвърждение : руйх
  • 4 Гост

    3 0 Отговор
    Напълно си прав! А колко хора умряха в Украйна - журналисти и изгорени граждани + свален самолет! Защо никой не отиде в столицата на Украйна и целият свят не им направи "евала"?! Неможе да се е.аваш с Господ, понеже си соц атеист! Когато Саркузи беше на власт изгониха карикатурист, заради хумор с евреи... А сега голямата демокрация в Париж - френски ФАЛШ!

    Коментиран от #6

  • 5 ани

    3 0 Отговор
    Аз съм за свобода на словото .. НО това не изключва уважение към религиите !! Не може и не бива да се гавриш със светците им !!! Гаврата според мен е анархия не е свобода !!!!

    Коментиран от #12

  • 6 mediator37

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    По който повод Бин Ладен беше възкликнал, че докато евреите насъскват християни и мюсюлмани и се гаврят с религията им, единствено холокоста остава неприкосновен, поради което стои над религиите и бога.
  • 7 franspres

    0 3 Отговор
    Ей роби,като не искате свобода на словото защо си изказвате мението публично.
  • 8 azззз

    2 0 Отговор
    До franspres:едно е да си изказваш мнението друго е да се гавриш с нечия религия.Ако при теб дойде някой и започне да те убижда и да се подиграва с теб ти какво би му направил,ще търпиш търпиш и в даден момент ще избухнеш
  • 9 гошо прупрунков

    1 0 Отговор
    нека сега да си обясним коя нация е по възвишена . тази която прави грешка , не си взема поука и я повтаря , или тази която просто отстоява убежденията си и когато първата нация не си е взела поука от първият удар , ще последва друг много по голям
  • 10 дядоЯго

    2 0 Отговор
    проклети жидове-провокатори,няма да мирясат докато не пренесат своята религиозна воина с исляма в европа !
  • 11 Аз

    0 1 Отговор
    Коментарите по долу защитаващи "беззащитните" ма...ли избили един куп хора заради картинки, носят типичното българско робско мислене помогнало ни да оцелееме 500 год. в поза партер под башибозука, мюселмански поробител. Каквато майката ,такава и дъщерята ...
  • 12 камбана

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ани":

    Така стават големите пожари! Една клечка е достатъчна! Малките държави ще пострадат най много, ще се редуцира населението, икономиката ще получи така нужния и рестарт. Границите ще бъдат прекроени отново.